Дводенний семінар для журналістів, які хочуть розширити знання щодо профілактики серцево-судинних захворювань

Національна спілка журналістів України, Громадська Спілка «Міжнародний Клуб Лікарів і Фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України запрошують представників ЗМІ на черговий модуль Школи медичної журналістики, присвяченої темі профілактики серцево-судинних захворювань.


Дводенний навчальний семінар відбудеться 19-20 вересня у Києві.

Саме хвороби системи кровообігу в Україні на сьогодні є основною причиною передчасної смертності населення. При цьому все частіше випадки смертності реєструються у осіб працездатного віку, а хвороби серця у цілому «молодшають». У розвинутих країнах невтішну статистику вдалося подолати. Зниження смертності там пов’язане передусім з успішною реалізацією заходів щодо упровадження здорового способу життя і формування у населення більш відповідального ставлення до свого життя, зменшення негативного впливу таких факторів ризику хвороб системи кровообігу, як тютюнокуріння, недостатня фізична активність, артеріальна гіпертензія, підвищений рівень холестерину і цукру в крові, надмірна вага тощо. Актуальність подібних заходів в Україні не викликає сумніву.

Тож під час модулю Школи медичної журналістики «Профілактика серцево-судинних захворювань» провідні лікарі-кардіологи зосередять увагу на причинах виникнення серцево-судинних патологій, методах лікування та профілактики. Учасники зможуть відвідати Київський міський центр серця та ознайомитися з найсучаснішими методами діагностики і лікування хвороб кровообігу.
Крім цього, у рамках дводенного модулю відбудуться майстер-класи відомих журналістів щодо особливостей роботи з медичною і соціальною тематикою, практичні заняття з авторитетними медіатренерами.

До участі у Школі медичної журналістики запрошуються журналісти регіональних та національних медіа, які цікавляться медичною тематикою. Семінар проводиться безкоштовно, учасникам відшкодовують кошти за проїзд та забезпечують проживання і харчування. Кожен учасник Школи медичної журналістики отримує додаткові матеріали від фахівців та посібник про особливості висвітлення медичної тематики у ЗМІ.

Конкурсний відбір триває до 12 вересня.

Охочі взяти участь у Школі медичної журналістики мають подати на адресу організаторів – oblik@nsju.org – лист, у якому зазначити ПІБ, назву ЗМІ, досвід підготовки матеріалів з медичної тематики, електронну адресу та контактний номер телефону.

Інформація щодо організаційних питань за телефонами: (044) 234-52-09, (044) 235-87-66 (Ярослава).


Автор : Сергій Томіленко