Сільський хаб допомоги родинам з дітьми в Білозерській громаді працює в різних селах громади

 
В березні сільський хаб в Білозерській громаді, попри прифронтове положення Херсонської області, працював як в укритті в стаціонарному режимі, так і на виїздах мобільної бригади.  Протягом місяця хаб відвідало 450 дітей та батьків. 
Адміністраторка хабу Марина разом з колегами організували в укритті затишну атмосферу, сприятливу для родин з дітьми, для роботи психолога та соціального працівника. Марина розповідає про успіхи та труднощі в роботі: «До села приїхало багато переселенців, для дорослих немає роботи – ми спостерігаємо багато складних людських історій, бо цілі сім’ї втратили все, що у них було. Звісно, вони травмовані. Дітей навкруги дуже багато, а нас недостатньо, щоб охопити всіх і зараз. Ми страждаємо, що фізично не можемо допомогти всім».
Марина розповідає історію про родини, яким хаб надає психосоціальну допомогу: «Неймовірне відчуття, коли ти заходиш у двір, і бачиш, як важко живуть люди, але ці родини ще знаходять в собі сили та енергію власноруч наліпити цілий таз чи дитячу ванночку вареників і майже щодня передавати це українським захисникам. Ми надаємо їм гуманітарну допомогу, а вони тим часом останнє від себе відривають та передають нашим хлопцям – за один раз 1200 вареників. Чоловіки своїми руками роблять дитячі майданчики та обладнання для дитячих розваг на свіжому повітрі». 
У березні мобільна бригада хабу відвідала Білозерку, Зорівку, Знам'янку, Миролюбівку та Черешеньку – усі села потребують активної роботи з дітьми. Наприклад, в селі Знам’янка завжди була потужна волейбольна команда, майже всі мешканці села – волейболісти, тут роками зберігається спортивна культура. На прохання родин працівники хабу надали волейбольну сітку та встановили її на сільському спортивному майданчику, аби діти та дорослі мали змогу займатися спортом.
Під час занять  в хабі з психологом та соціальним працівником, життя дітей поступово змінюється, а дитяча соціалізація підсилюється. Миколі 12 років, завдяки інклюзивній методиці працівників хабу він нарешті щасливий бути серед дітей, хоча спочатку боявся до них наближатися. Діти залучають Миколу до спілкування, ігор та різних активностей. Ось так не байдуже, а всім серцем та професіоналізмом працює хаб у Білозерський громаді. 
Контактна особа: Марина – адміністраторка  хабу, тел. +38 050 215 80 31 
Громадська організація “Успішна жінка” у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні  за підтримки Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади реалізує проєкт “Надання психосоціальної підтримки та кейс-менеджмент родин з дітьми у Херсонській області, які постраждали внаслідок війни” у форматі хабів в Херсоні та Дар'ївський, Білозерській та  Чорнобаївській громадах, впроваджуючи інтегровану модель психосоціальних послуг.  

Галина Бахматова