В Херсоні 12-13 вересня Вуличний євроуніверситет розповість про переваги євроінтеграції

В четверг та п'ятницю, 12 - 13 вересня у Херсоні та Миколаєві відбудеться виставка карикатур та лекція про переваги європейської інтеграції для України. Все це буде називатися вуличний Євроуніверситет.

На відкритті виставки «Є краща сторона Європи» у Миколаєві з імпровізованою лекцією на тему європейської інтеграції виступить почесний гість – посол ЄС в Україні Ян Томбінськи, а у Херсоні - заступник посла Швеції Мортен Енберг.
Мешканці Миколаєва та Херсона матимуть змогу поспілкуватися також поставити запитання експертам Інистуту світової політики - Альоні Гетьманчук та Сергію Солодкому.
Крім того, жителям Миколаєва покажуть вуличний спектакль «Європа на твоїй вулиці» про відносини України з Євросоюзом. Вуличний театр - це перший з серії заходів інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яка покликана проінформувати українських громадян про переваги економічної та політичної інтеграції до ЄС і збільшити їх інтерес до цих питань.
Відкриття виставки у Миколаєві відбудеться о 12.30 на алеї біля площі Леніна, в Херсоні – об 11.00 на вулиці Суворова.
«Вуличні університети» вже пройшли у більш як десяти містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Полтаві, Кременчуці, Ніжині, Сумах, Конотопі, Кривому Розі та Кіровограді.
Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш, ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським.
«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами.
Акція проводиться Інститутом світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Джерело
Фото з Дня Незалежності у Херсоні