Родина з Дар’ївської громади – постійні відвідувачі хабу

Мама Тетяна з двома дітьми, Софією та Павлом, регулярно відвідують сільській хаб у Дарʼївській громаді: беруть участь у групових заходах та квестах, а також займаються арттерапією. Олена, психологиня хабу,  щиро ділиться результатами родини. 
“Саме робота руками розслабляє внутрішній стан  дітей та дорослих, відволікає від важких думок та заспокоює. Софія та Павло – наші постійні та активні відвідувачі, але так було не завжди”, – каже Олена.  
Мама Тетяна  зазначає: “Я дуже задоволена  заняттями з психологом, які допомогли моїм дітям розкритись. Малеча перестала боятися залишитися на заняттях без мене, перестала соромитись. Попри постійні бомбардування наша родина нікуди не виїжджала. Як і більшість тих, хто залишився, у цьому хабі ми отримуємо своєрідний порятунок. Заняття в хабі надолужують тривалу прогалину у спілкуванні”.  
Психологиня Олена спостерігає, як десятирічна Софія та пʼятирічний Павло під час кожного візиту в хаб покращують навички спілкування, розвивають комунікабельність та все легше йдуть на контакт з іншими дітьми; покращується їхній настрій та все більше з’являється посмішок на обличчях дітей. Олена  регулярно проводить індивідуальні заняття для дітей та родин, нейрогімнастику та вправи для розвитку зв'язного мовлення та логічного мислення.
Нещодавно Тетяна разом з дітьми виконували вправу “Герб моєї родини”, вони створювали власний герб з відповідей на три запитання:  “Хто я?  Про що мрію?  Чим можу поділитись?” Відповідь родини була однозначна: “Ми українці. Мріємо про перемогу. Можемо поділитися своєю дружбою.” 

Громадська організація “Успішна жінка” у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за підтримки Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади реалізує проєкт “Надання психосоціальної підтримки та кейс-менеджмент родин з дітьми у Херсонській області, які постраждали внаслідок війни” у форматі хабів, впроваджуючи інтегровану модель психосоціальних послуг.

Галина Бахматова