Казкотерапія, рухливі ігри та заняття про мистецтво: соціальна працівниця мобільної бригади допомагає дітям весело навчатись корисним речам

Мобільна група працює на території Чорнобаївської громади та відвідує села Чорнобаївка, Клапая, Киселівка, Посад-Покровське, Зелений гай. В мобільній бригаді працює Вікторія – соціальна  працівниця. Вона розповідає: «Діти та батьки вже знають, коли ми приїжджаємо, та чекають з нетерпінням».Вікторія проводить заняття з українськими книжками, привертає увагу до художньої літератури, поєднуючи корисне з приємним, як «Троянди й виноград – красиве і корисне» (Максим Рильський). На цих читаннях діти повторюють відомі казки та обговорюють їх, при цьому відбувається розвиток уяви та фантазії. Інколи діти самі перетворюють традиційні казки та продовжують їх на новий лад, придумуючи щось за власним бажанням. Такий метод роботи Вікторія називає “казкотерапією”, під час якої поступово відбувається прогрес в соціалізації дітей. 
«Прийшла весна – ставай на ролики!» – так Вікторія закликає дітей до нових видів активних ігор на роликах. Вікторія чергує рухливі вправи з заняттями про мистецтво,  на яких діти мають змогу досліджувати та розширювати свої творчі здібності і таланти, коли кожна дитина перетворюється на власну палітру і картину одночасно. Спеціально підготовлену поверхню діти заливають буянням фарб, з чого потім народжується гармонія. 
Вікторія ділиться, що робота з дітьми дошкільного віку приносить їй найбільше задоволення: “Ти ніби впадаєш в дитинство! Граєш у ігри-головоломки, можеш вирізати елементи та складати їх  у  форми та колажі”.  

Громадська організація “Успішна жінка” у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за підтримки Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади реалізує проєкт “Надання психосоціальної підтримки та кейс-менеджмент родин з дітьми у Херсонській області, які постраждали внаслідок війни” у форматі хабів, впроваджуючи інтегровану модель психосоціальних послуг.  

Галина Бахматова