Грантова програма «Мережа блогерів» - дед-лайн 28 липня

Посольство США в Україні оголошує конкурс заявок для українських неурядових організацій, які зацікавлені у реалізації проектів, які підтримують розвиток та взаємодію незалежних блогерів.

Запропоновані проекти мають включати пункт створення або підтримки уже існуючої мережі блогерів.

Тематичні пріоритети конкурсу

    Координація блогів: проекти, які підтримують об'єднання голосів громадянського суспільства в Інтернеті і організований обмін інформацією, зокрема між малими містами і обласними центрами. В проекті має бути показаний механізм такої координації.

    Навчання блогерів: ініціативи, які покращують писемний рівень блогерів у маленьких містах і обласних центрах та сприяють поширенню професійних стандартів журналістики через мережу блогерів. Проект повинен містити деталі функціонування такої мережі.

    Свобода в мережі Інтернет: створення мережі блогерів для громадських проектів, які спрямовані на захист свободи висловлювання, асоціацій і зборів в онлайн-просторі.

    Створення платформи для відносин між традиційними медіа та блогерами: блогерські ініціативи, які сприятимуть розвитку ефективності співпраці між традиційними ЗМІ і блогерами. Проект має показати, як блогери можуть взаємодіяти з традиційними ЗМІ через мережу блогерів.

Посольство США підтримає якісні та орієнтовані на результат проекти від українських неурядових організацій. Від однієї організації прийматиметься тільки одна заявка. Гранти надаються на разовій основі. Тривалість проекту може бути різною, але не повинна перевищувати один рік. Максимальна сума фінансування становить $60 000. Більшість сум буде меншими; очікувана середня сума гранту складає від $10 000 до $25 000.

Вимоги до проектів

•           Гранти програми "Мережа блогерів" надаються незалежним українським неурядовим організаціям. Українські державні організації не можуть брати участь у конкурсі. Організація може надіслати тільки одну заявку на конкурс.

•           Організації та їхні працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними або обраними на державні посади на момент подачі заявки або протягом усього терміну дії гранту.

•           Організації, які належать до або отримують фінансову підтримку від політичних партій (за винятком короткострокової реклами), не можуть брати участь у конкурсі.

•   Організації не можуть нести витрати за рахунок власних коштів від імені політичних партій, партійних коаліцій або їхніх представників.

•  Грантові кошти не можуть бути використані на політичну кампанію або для компенсації коштів, витрачених на політичну кампанію.

•  Організації не можуть публікувати або оголошувати інформацію, що прямо або побічно говорить на користь або проти будь-якого політичного кандидата, політичної партії чи партійної коаліції.

•  Участь або отримання коштів грантової програми "Мережа блогерів" не дискваліфікує організацію для участі в інших державних грантових програмах США.

Правила подачі заявки

Заявка та усі супровідні документи для участі в конкурсі приймаються лише в електронному варіанті. Заявки у паперовому вигляді прийматися не будуть. Ви повинні надіслати заявку в PDF форматі. Заявка має бути заповнена англійською та українською мовами.

Заявки з поміткою Bloggers Network Grant Program приймаються до 23:59 за Київським часом 28  липня 2013 року за адресою: KyivBlogGrant@state.gov 

У темі листа, будь ласка, вказуйте Bloggers Network Grant Program.

Ви повинні використовувати стандартну форму для подачі заявок і дотримуватись інструкцій, які вказані на цій сторінці.

Заявники можуть також запитати інформацію за адресою KyivBlogGrant@state.gov 

Неповні анкети або анкети, надіслані пізніше зазначеного терміну, розглядатися не будуть.