Фонд "Захист" збирає херсонців у Києві

Лариса Польська,  голова правління Фонду громади міста Херсон  "Захист" розповіла: "Коли завершуєш захід і проводжаєш останнього гостя, вони навіть не здогадуються, скільки після ще роботи "за лаштунками"... Чудовий зал, який нам на благодійних засадах надав ресторан "Boho Yosai" у Києві на Арсенальній, сувенірні чашки і каву-чай-воду - один з донорів, усі артисти виступали благодійно. Тож з благодійних коштів на івент ми нічого не витратили, як і завжди".

Херсонців  в Києві фонд громади "Захист" зібрав разом у  день 80-річниці визволення Херсона  від нацистських загарбників у II Cвітовій війні, а також в день найпотужнішого проукраїнського  мітингу проти російських загарбників,  який відбувся 13.03.2022 року, разом, аби  подякувати ЗСУ за звільнення міста, за  сьогоднішній захист.   

Під час зустрічі херсонців у Києві організатори змогли не тільки звітувати перед херсонцями за гуманітарні програми, здійснені у 2023 році, але й психологічно розвантажити  земляків. На івенті було 93 людини, з них 25 - членів Фонду (з 35-ти) І це були не тільки ті, хто наразі в Києві, але херсонці приїхали на зустріч  спеціально з Херсона, Івана-Франківська, Тернополя, Чернігова, Одеси, Миколаєва, Березані, Кривого Рога). Під час зустрічі були зібрані благодійні внески на суму  30734 гривні на допомогу службі крові. 

Лідія Григорьєва, (інтернет-видання Український південь), поінформувала:  "Цього дня  Ларисі Польській вручено державну нагороду "За оборону України", як визнання внеску команди фонду  у розбудову Херсонщини.  


Вручено  нагороду Оксана Оснач  волонтерці та мисткині з Херсона. У свою чергу до краєзнавчого музею  вона разом з Андрій Лопушинський  передали унікальну ікону на камбалі, написану в стародавньому стилі часів чумацтво, для захисту Херсона від ворогів. Цього дня херсонці збирали додати на  підтримку обласного центру крові, бо Херсон щодня спливає крові під обстрілами російської армії з окупованого лівобережжя Херсонщини, але тримає стрій, бореться. 

Херсонці, які залишаються в місті мужньо  переносять всі випробування, але вільні, незламні, допомагають ЗСУ і все роблять для звільнення лівого  берега від російських окупантів".