Херсонщина долучається до Всесвітнього дня Прибирання 2022!

Херсонщина долучається до Всесвітнього дня Прибирання 2022!

5 вересня 2022 року відбулася онлайн-нарада представників Херсонської обласної військової адміністрації та Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine. В рамках зустрічі були обговорені питання проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні та регіоні. За результатами наради було прийнято вольове рішення – Херсонщина приєднується до щорічної міжнародної події  World Cleanup Day 2022! 

Активності для Херсонців  відбуватиметься у декількох форматах в залежності від населеного пункту:

на підконтрольних Україні територіях учасники можуть приєднатися в індивідуальних прибираннях вдома та на прибудинкових територіях. Також херсонці, які знаходяться в інших містах або країнах можуть долучатися до традиційних толок на локаціях та прибирати від імені свого рідного міста;

на окупованих територіях херсонці можуть долучитися лише до цифрового прибирання. А саме: видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

Закликаємо школярів, студентів та українців за кордоном також долучатися до Всесвітнього дня прибирання. Результати участі кожного громадянина у Всесвітньому дні прибирання можна зареєструвати за посиланням: https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18

Долучайтесь до Let`s do it Ukraine ставайте координатором локації, реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/4X2Mr2Y 

Деталі за телефоном: +380 (93) 495 37 82 – Олексій Божонок, координатор Всесвітнього дня прибирання у Херсонській області, координатор Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine в Херсонській області.

Організатор Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine за підтримки  Міжнародного молодіжного руху School Recycling World, корпорації Біосфера, за сприяння Херсонської обласної військової адміністрації, Департаменту ЖКГ, Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів, а також Департаменту інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації; Генічеської міської військової адміністрації; Бериславської та Каховської районної державної адміністрації. 

Зробимо Україну чистою разом! 

Матеріал з сайту  Громадський простір