У гарного господаря немає зайвого майна!


У гарного господаря немає зайвого майна. З таким загальним лейтмотивом сьогодні пройшла відкрита онлайн-консультація «Безхазяйне майно: як громаді стати власником?», яку провела Вікторія Копчак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Херсонського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Безхазяйне нерухоме майно, за твердженням учасників консультації, є у всіх без виключення громадах, а тому питання його набуття у комунальну власність — є актуальним з точки зору раціонального управління ресурсами громади.

«ОТГ Херсонщини мають різний досвід у сфері поводження з безхазяйним майном: в деяких громадах прийняли рішення про створення постійної комісії із виявлення безхазяйного майна; в деяких – таке майно вже взято на облік державним реєстратором прав власності на нерухоме майно, але головним є те, що всі громади розуміють необхідність роботи в цьому напрямі, адже майно, навіть те, що наразі має статус безхазяйного, є цінним ресурсом громади», - зазначила Вікторія Копчак.
21 травня планується продовження обговорення правових та фінансових аспектів управління майном громади у форматі відкритої онлайн-консультації. Радниці Офісу планують звернути увагу на питання оренди комунального майна, відумерлої спадщини та «малої приватизації».
Долучайтеся!

Підготувала експертка з висвітлення
Програми "U-LEAD з Європою" Анастасія Супрун