Запобігання та протидія корупції для громад Херсонщини

Запобігання та протидія корупції – наскрізна тема Програми «U-LEAD з Європою», тож сьогодні Вікторія Копчак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування присвятила онлайн-зустріч з Херсонськими ОТГ одній з найважчих, але й найбільш актуальних антикорупційних аспектів – конфлікту інтересів в діяльності органів місцевого самоврядування.

«Всі без виключення учасники консультації зустрічалися з проявами конфлікту інтересів в тій чи іншій сфері функціонування органів місцевого самоврядування. Тому, сьогодні всі прекрасно розуміють, що це за явище і як негативно воно впливає на рівень довіри громадян до інституту місцевого самоврядування загалом. Тож, було мало теорії, здебільшого ми говорили про судову практику вирішення спорів, пов’язаних з конфліктом інтересів, зокрема Постанову Верховного суду України від 20.03.2019р. у справі 442/730/17, оскільки вона є обов’язковою для застосування судами нижчих рівнів при вирішенні подібних спорів», - розповіла про сьогоднішню подію Вікторія. «А взагалі, надзвичайно приємно працювати з такою вдячною авдиторією», - зазначила вона.

Остання в цьому місяці онлайн-консультація запланована Херсонським регіональним офісом на 28 травня та буде присвячена питанням взаємодії органів місцевого самоврядування з перевіряючими органами.

Підготувала експертка з висвітлення
Програми "U-LEAD з Європою" Анастасія Супрун