Доступ до публічної інформації: тягар чи користь?

14 травня радниці Херсонського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою” Вікторія Копчак та Вікторія Корецька говорили з представниками об’єднаних громад Херсонщини про відкритість, а саме про те, як найкраще забезпечити доступ громадян до публічної інформації, якою володіють органи місцевого самоврядування.

Вікторія Копчак окреслила загальні вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» та більш детально зупинилася на наданні відповідей на запити про доступ до публічної інформації.

Вікторія Корецька, радниця з муніципальних фінансів та управління представила інформацію про публічність та прозорість діяльності ОМС в частині інформації про бюджет. Обговорили з учасниками, яка саме інформація оприлюднюється місцевої радою та головними розпорядниками коштів, комунальними підприємствами.
«Дуже радію за наші громади, які з кожним роком все більше оприлюднюють інформації про місцеві бюджети, роблять її представлення у цікавий і зручний для сприйняття своїх громадян спосіб», - зазначила під час консультації Вікторія.
Так, наприклад, Музиківська сільська рада підготувала візуалізацію фінансових показників Музиківської ОТГ починаючи з 2016.


Підготувала експертка з висвітлення
Програми "U-LEAD з Європою" Анастасія Супрун