Студенти Української академії лідерства відвідали Херсоні

На фото Дементій Білий розповдає про розвиток громадянського суспільства на Херсонщині студента УАЛ


23 квітня Херсонський кризовий медіа центр відвідали гості із Харкова – делегація з 44-х студентів та менторів Української Академії Лідерства (УАЛ Харків), які в рамках дослідницької мандрівки місцями української ідентичності півднем України мандрували по Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Мета поїздки – виховання патріотично-свідомої молоді, яка активно пізнає свою країну та переживає за те, що відбувається на її території.
Студенти були з 27 міст України.
На Херсонщині студенти відвідали Херсон, Асканію Нова, Генічеськ, Чонгар, де проводили зустрічі із самими різними людьми - українськими військовими, науковцями, громадськими активістами, просто із цікавими людьми. В Херсонському кризовому медіа центрі вони прослухали двогодинну лекцію голови Херсонської обласної організації Комітету виборців України, члена Соціологічної асоціації України Дементія Бєлого із історії розвитку Українського Півдня, особливостей херсонської культури різноманіття, взаємодії різних національних меншин, дотримання прав та свобод людини під час різних виборів на Херсонщині та проявів громадянської активності херсонців.
Довідка. Українська Академія Лідерства (http://www.ual.org.ua ) – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Навчання триває 6 днів на тиждень, а студенти проживають у кампусах Академії. Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.
В основі навчання — три елементи розвитку: фізичний, емоційний та інтелектуальний.
Під час навчання та роботи студенти здобувають навички самопізнання, аналізу суспільних викликів, командної праці, комунікації, щоб краще зрозуміти себе, країну і світ, в якому ми живемо. Навчання для студентів є безкоштовним — кожен, хто успішно пройде відбір, здобуває ґрант, що покриє проживання, харчування, експедиції, страхування здоров’я тощо.
В Україні діють чотири осередки Української академії Лідерства: У Києві, Харкові, Львові, та Миколаєві.