Велопробіг на честь пам’яті загиблих


9 травня відбувся традиційний велопробіг "З нагоди вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни", організований ГО "Велохерсон", в рамках якого велосипедисти з різних міст України, проїхали по території Білозерського району. Всього стартувало майже п'ятдесят учасників. Деякі учасники вже не вперше приймають участь, але й були ті, хто вперше побували в наших краях і вони були приємно вражені красою нашого краю та казали, що хочуть повернутись сюди ще.



Маршрут велопробігу: м.Херсон, парк Слави - смт Білозерка - с.Дніпровське – с.Велетенське -  с.Кізомис - с.Томина Балка – с.Широка Балка– с.Станіслав - с.Олександрівка - с.Надеждівка –с.Чорнобаївка - м. Херсон присвячений вшануванню пам’яті загиблих під час Другої світової війни, учасники з різних міст та сіл України подолали більше 140 кілометрів.
 В громадах Білозерського району гостей радо зустрічали місцеві жителі, працівники влади та закладів культури. Про це у своєму фоторепортажі пише Олег Марчук на сторінках "Білозерка Інфо"
Веломарафонці в Білозерці
Веломарафонці в Білозерці
Світлана Мішина: "У Велетенському веломарафонців зустрічала й Дудка Олександра Прокопівна, мама Дудки Миколи, який загинув, отримавши поранення в зоні проведення АТО. Дякуємо молоді Херсонщини,яка започаткувала таку гарну патріотичну традицію. Ці молоді люди - це краще майбутнє держави".
Зустріч учасників велопробігу у Велетенському
Зустріч учасників велопробігу у Велетенському
Фото на згадку у Широкій Балці
Фото на згадку у Широкій Балці
Учасники марафону заїхали в Широку Балку, де їх зустрічала місцева молодь.
Фото на згадку із станіславцями
Фото на згадку із станіславцями   
 Олександрівці теж з радістю зустрічали гостей

Олександрівці теж з радістю зустрічали гостей
Олександр Івченко, Надеждівський сільський голова: " Велопробіг проходив і через наше село. Надеждівці зустріли велосипедистів українською піснею, поклали разом квіти до пам'ятника, поспілкувалися, сфотографувалися, домовилися про нові зустрічі, і звичайно разом помріяли про нову дорогу до нашого села".
Надеждовка


Цей пробіг вже став традицією і п'ятий рік проходить цим маршрутом, тому сподіваємось, що ще не один рік будемо зустрічати гостей на велосипедах і самі долучатись до пробігу.

Велопробіг організовано громадською організацією «Велохерсон», яка є некомерційною неприбутковою неполітичною організацією, що працює завдяки зусиллям волонтерів за підтримки органів влади Білозерського району.