День козака у Ольгинській школі

14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака.

Представники громадської організації Горностаївський Курінь Війська Запорізького Низового мають активну життєву позицію, ними ведеться систематична робота з національного виховання молоді та відродження  козацьких традицій серед учнів загальноосвітніх закладів району.

14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака. На чолі з отаманом  Горностаївського куреня Олександром Слісаренком до святкування долучилися представники козацтва:  писар Василь Жалівцев,  старійшини Володимир  Якуба та Іван  Триндюк, осавул  Віталій Запорожець, обозний  Ігор Кучев, козаки Олександр  Попович і  Олександр  Охріменко. 
14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака.
Жіноча частина делегації була представлена берегинями Оленою Ташкіновою та Любов'ю Триндюк.   Разом з козаками школу відвідали волонтер, керівник благодійної організації “Шлях Перемоги”,  голова Горностаївської селищної ради Дмитро Ляхно, а також депутат Горностаївської районної радм Сергій Ільюх.
14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака.

Звертаючись до учнівської молоді отаман козацтва Горностаївщини сказав, що козацька доба — найяскравіша сторінка в історії українського народу. Козацтво було грізною силою, особливо у боротьбі проти татар і турків. Його бойова слава гриміла протягом майже трьох століть. Козаки стали елітою українського народу, його надійним захисником у боротьбі з ворогом. А ще козаки були головною рушійною силою в змаганнях за волю та незалежність українських земель. Тож, вітаючи учнівську молодь він наголосив, що козаки споконвіку стояли на захисті канонічної православної віри, тому святий обов’язок –  відроджувати джерела духовності. Старійшина Якуба Володимир закликав школярів бути гідними патріотами своєї неньки – України, а голова Горностаївської селищної ради Ляхно Дмитро зазначив, що у кожної людини серце болить за рідний край, у якому вона народилася, за клаптик батьківської землі, за дороге серцю село, за рідну школу та привітав усіх зі святом.

14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака.


Учасники заходу відсвяткували свято дотримуючись славних козацьких традиції, адже вчитель фізичного виховання  Сергій Федорук влаштував спортивне свято “Козацькі перегони” та справжніми змаганнями із стрільби, бо того дня козаки подарували учням школи пневматичну гвинтівку разом з  прапором  Горностаївського куреня. Кращих стрільців Мелконяна Романа, Патичука Андрія, Кланцатого Дмитра нагородили  подарунками.
14 квітня у Ольгинській школі відбувся День козака.


Зустріч завершилася футбольним турніром між учнями 8 - 11 х класів, команди яких отримали в подарунок м’ячі. По закінченню змагань всі мали змогу скуштувати козацького кулешу. На пам'ять про «День Козака» школярі подарували гостям виготовлену власноруч козацьку булаву.

За інформацією Оксани Турчин, педагога- організатора  Ольгинської школи