В Чаплинці обговорили питання протидії торгівлі людьми

"Успішна жінка" в Чаплинці

Нещодавно в приміщенні Чаплинської селищної ради відбулось обговорення питань протидії торгівлі людьми в сільських громадах, враховуючи процеси децентралізації.
В заході взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Віремейчик, заступник Чаплинського селищного голови Олег Яшний, представники державних установ та громадських організацій.
Керівник Херсонського обласного центру «Успішна жінка» Анжела Литвиненко ознайомила присутніх із результатами "Дослідження обізнаності мешканців Херсонської області щодо ризиків , пов'язаних з явищем торгівлі людьми ", яке проводилось відділом соціально - політичних досліджень GfKUkraine. Розповіла про випадки торгівлі людьми з якими стикались фахівці громадської організації, про заходи, які доцільно вжити після звернення постраждалої особи, відмітила важливість профілактичної роботи.
У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Глобалізація в світовому масштабі, зростаюча взаємозалежність та взаємопов’язаність держав, нерівномірність соціально-економічного розвитку спричинили небачене до цього часу поширення такого ганебного і антигуманного явища як торгівля людьми. Зважаючи на ситуацію в країні, частина  населення виїжджає в пошуках кращого життя і ми чуємо про різні сумні випадки. Через низький рівень обізнаності даної тематики, труднощі із ідентифікацією жертв торгівлі людьми проблема залишається актуальною.
Учасники заходу відзначили важливість проведення інформаційно -просвітницької роботи з даного питання, серед населення.. В подарунок, отримали буклети та плакати, а Чаплинська селищна рада – білборд, який буде розміщено в публічному місці для привернення уваги мешканців громади до проблеми торгівлі людьми.