У Херсоні відбулась конференція «Енергозбереження та енергоефективність»



7 квітня в рамках виставки «Будіндустрія. Енергозбереження» відбулася конференція «Енергозбереження та енергоефективність у м. Херсоні та області» за участі викладачів та студентів Херсонського національного технічного університету. До заходу долучались відвідувачі виставки та депутати обласної ради, журналісти та громадські організації.

Мета конференції полягала у тому, щоб розповісти студентам якомога більше про альтернативні види енергії та реальні приклади енергозберігаючих заходів. Зокрема, Федір Барулін розповів про привілеї встановлення сонячних електростанції на даху садочків, шкіл та приватних будинків, які вже працюють у місті Гола Пристань (Херсонська область). Ці та багато інших заходів вдалося реалізувати завдяки тому, що вони є підписантами Угоди Мерів.
«Ми розуміємо, що енергетична незалежність у Херсоні прирівнюється до енергетичної незалежності нашої держави. Саме тому кожен з нас повинен зробити правильні та чіткі дії для підвищення енергоефективності в цілому. Ми сьогодні почули багато цікавих прикладів. Гадаю, незабаром будемо ще більше пишатися нашим містом та областю. Адже в Херсоні вже багато приватних будинків переходять на альтернативну енергетику та підключають «зелений тариф», – прокоментував конференцію замісник голови обласної державної адміністрації Олександр Адамчик.

Спеціальний гість конференції, президент ТОВ «ECS-3.COM» Рафаель Петі розповів про проекти будівництва будинків з екологічної сировини: з соломи, глини, деревини. «Ми прагнемо створити достойну альтернативу традиційному будівництву. І вже почали реалізовувати проект у місті Миколаєві», – зазначив він.
«Я вражена прикладами втілення енергозберігаючих заходів. Усі, хто сьогодні виступав, знають свою справу на відмінно. А з реакції студентів помітно, що тема їм дуже цікава», – прокоментувала конференцію Аелітта Олійник, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.