В Херсоні оголошено Маніфест про боротьбу із тютюнопалінням

За ініціативи Центру патріотичного виховання дітей та молоді при Обласному Палаці Молоді, Херсонського обласного осередку Організації солдатських матерів, ХОО ВО "Громадський контроль", Херсонського обласного осередку ВМГО "Молода Просвіта" та Коаліції громадських організацій та ініціатив "За чисте повітря" 28 травня поточного року відбувся круглий стіл з обговорення питання мобілізації місцевої громади для лобіювання рішень по контролю над тютюном. 

В заході взяли участь понад десятка представників громадських організацій, які вирішили активізувати роботу по розширенню географії Коаліції громадських організацій та ініціатив "За чисте повітря". 
Враховуючи недостатню конкретизацію рішення Херсонського міськвиконкому №434 від 19.09.2006 "Про затвердження переліку вільних від куріння місць у м. Херсоні" та зважаючи на можливість застосування санкцій щодо порушників, вирішили продовжувати роботу по гармонізації культури тютюнопаління, по захисту дітей та молоді від пасивного тютюнопаління. 
На засіданні круглого столу оголошено Маніфест про боротьбу з тютюнопалінням і наведено приклади успішної співпраці з місцевою владою у місті Цюрупинську щодо створення місць вільних від тютюнопаління.