Тягинська військова адміністрація затвердила План відновлення громади: перемога демократії участі

 

Тягинська  сільська військова адміністрація дуже уважно поставилась до ухвалення Громадською радою відновлення  (ГРВ)  «Плану відновлення та розвитку Тягинської  сільської територіальної громади на період до 2028 року» на своєму засіданні 27 вересня.  До цього вирішального обговорення протягом року була проведена величезна  робота в рамках проекту ПЦПСД «Сприяння залученню жителів Тягинської громади до процесів відбудови»: План відновлення  розробляла ГРВ, створена як  дорадчо-консультативний орган при сільській військовій адміністрації, спільно з експертами ПЦПСД.    
 
На засіданні 27 вересня ГРВ одноголосно  рекомендувала План відновлення на  затвердження начальнику сільської військової адміністрації Миколі Яценко. І саме 27 вересня, без будь-якої затримки, вийшло розпорядження начальника СВА за № 283 «Про затвердження Плану відновлення та розвитку Тягинської сільської територіальної громади на період до 2028 року» з наступними пунктами: 
1. Затвердити План відновлення та розвитку Тягинської сільської територіальної громади на період до 2028 року (Додаток 1)
2. Затвердити каталог проєктів до Плану відновлення та розвитку Тягинської сільської територіальної громади на період до 2028 року (Додаток 2).
3. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

Проєкт Плану відновлення  відобразив  шляхи розвитку п’яти пріоритетних напрямків в житті громади,  визначених самими мешканцями при громадських опитуваннях: розвиток громадянського суспільства; громадська безпека; інфраструктура; економіка і бізнес; соціальний розвиток. 
 
Можна привітати  всіх мешканців Тягинської громади з вагомою перемогою демократії участі, коли влада і громада  слухають  один одного та співпрацюють на   благо всіх і кожного, коли Громадська рада має дійсно потужну силу та експертний фах для позитивного впливу на владні рішення. 

Матеріал підготовлено в рамках проекту ПЦПСД «Сприяння залученню жителів Тягинської громади до процесів відбудови»   за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Галина Бахматова