Херсон звертається до Червоного Хреста: де ваша допомога?

Публічне звернення до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо виконання місії в місті Херсоні і окупованій частині області. 

Представниці Херсонського відділу Всеукраїнської громадської організації «СОЮЗ УКРАЇНОК» звернулися з відкритим Зверненням до президента Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петера Маурера з проханням запобігти поневоленню мешканців Херсона і окупованої частини Херсонської області, примушуючи голодом, відсутністю життєво необхідних ліків,  психологічними тортурами та прямим застосуванням зброї, світло-шумових та зі сльозогінним газом гранат проти жителів окупованої території Херсонщини.

Українці, куди б не занесла вас життєва дорога, люди доброї волі всього світу, Херсонський відділ Всеукраїнської громадської організації «СОЮЗ  УКРАЇНОК» БЛАГАЄ  вас не стояти осторонь, не бути байдужими до подій, які зараз відбуваються в Херсоні та Херсонщині окупованій російськими військами і підтримайте це звернення своїм підписом. 

ХЕРСОНСЬКИЙ ВІДДІЛ  ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ                    «СОЮЗ УКРАЇНОК»

Шановний Петер Маурер,  вже 98 день війни. 

Через стійкий опір населення Херсону і окупованої частини Херсонщини, Росії, навіть попри завезених акторів, не вдалося імітувати референдум про добровільне приєднання до РФ. Спроби приєднання до РФ без так званого референдуму також не вдалися, бо колаборантів, які погодилися  працювати з окупантами, такий мізер, що окупанти не в змозі організувати хоч яке небудь керівництво окупованими територіями. Люди Херсона і Херсонщини виходять на протести, незважаючи на застосування проти них вогнепальної зброї, світло-шумових, та зі сльозогінним газом гранат.

Наразі окупанти вдалися до повної блокади окупованої території Херсонщини – люди позбавлені можливості покинути окуповану територію. Заблокована доставка харчів, життєво необхідних товарів, ліків! Окупанти піддають людей психологічним тортурам, позбавивши їх можливості підтримувати зв’язок з рідними та близькими навіть через  інтернет і звичайний телефонний зв’язок! Людей викрадають з власних домівок!

В 21 столітті людей голодом, тортурами намагаються зламати і поневолити!   

Ви самі зазначали, що гуманітарна операція в Україні є найбільшою, яку коли-небудь переживав Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Ми цінуємо роботу, яку проводить МКЧХ! Разом з тим, Херсонський відділ Всеукраїнської громадської організації «СОЮЗ  УКРАЇНОК» БЛАГАЄ  вас не стояти осторонь, не бути байдужими до подій, які зараз відбуваються в Херсоні та Херсонщині окупованій російськими військами.

Ми закликаємо вас активізувати свою діяльність у таких сферах:

- Організувати матеріально-технічне забезпечення гуманітарної допомоги на окуповану територію Херсону та Херсонської області, щоб люди не голодували і не помирали через відсутність ліків.

- Забезпечити доступність інтернет та телефонного зв’язку з українськими операторами зв’язку.

- Припинити  викрадення та повернути викрадених людей.

- Надання можливості людям покинути окуповану територію. 

Ми закликаємо вас, шановний Петер Маурер, зосередити  свої зусилля на допомозі мешканцям окупованої Херсонської області, щоб вони мали елементарні умови для життя, як того вимагають сучасні гуманітарні норми.

1 червня 2022 р.                   

Голова ХВ ВГО СУ                                      Валентина Січова