У Херсоні зник екоактивіст

22-річний волонтер Олексій Полухін не виходить на зв’язок від 9 травня, повідомляє громадська зоозахисна організація UAnimals. 

Вже понад два тижні про нього нічого не знають ані колеги, ані близькі. «22-річний волонтер рятує тварин, організовував марш за тварин в Херсоні і точно ні для кого не складає загрози», –  заявляють зоозахисники. Вони просять усіх, кому щось відомо про долю Олексія, надати таку інформацію. 

Zmina розповідає, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Олексій Полухін не виїхав із Херсону, а допомагав надавати гуманітарну допомогу мешканцям міста.

Як ми повідомляли раніше, в тимчасово окупованій Херсонгській області не менше півтисячі осіб катують «у підвалах». Серед них активісти, воїни АТО, журналісти. «За нашою інформацією, близько 500 осіб перебувають "у підвалах", де відбуваються щодо таких осіб катування. Це і в Херсоні, і на адмінмежі з Кримом. Наприклад, у селищі Новоолексіївка, у місті Генічеськ окупаційні адміністрації приходять із цілими списками активістів, людей, які, зокрема, брали участь у громадянській блокаді Криму у 2015 році, служили в АТО... До них приходять додому, забирають, викрадають»,  – заявляла на початку травня постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Так, наприклад, 12 березня окупанти викрали мешканця Нової Каховки, ветерана АТО, журналіста, голову ГО “Каховський плацдарм” Сергія Цигіпу. Того ж дня в Каховці зник ще один журналіст – Олег Батурин. Він провів у полоні російських військових понад тиждень. Після звільнення Батурин розповідав про катування, які росіяни чинять над полоненими. Місцеперебування Сергія Цигіпи досі невідоме. Наприкінці квітня в одному з прокремлівських телеграм-каналів з'явилося відео, в якому журналіст ніби під диктовку критикує українських військових. 
18 квітня стало відомо, що російські окупанти викрали колишнього міського голову Херсона Володимира Миколаєнка, а також ексголову Херсонської обласної адміністрації Андрія Путілова.
4 травня заступник голови Херсонської районної ради Станіслав Трошин заявив, що викрадено голову та заступника голови легендарної Чорнобаївської ТГ Херсонського району.

Матеріал взято з сайту Інформаційний портал ХПГ