Громади Херсонщини взяли участь у відкритій онлайн-консультації, присвяченій питанням функціонування ОМС

Представники Новокаховської, Голопристанської, Високопільської та Станіславської ОТГ сьогодні взяли участь у відкритій онлайн-консультації, присвяченій питанням функціонування органів місцевого самоврядування та виконання місцевих бюджетів в умовах карантину. Також обговорили зміни, які внесені до Державного бюджету на 2020 рік та Бюджетного кодексу України, розглянули питання використання коштів резервного фонду місцевих бюджетів.

Вікторія Корецька, радниця з муніципальних фінансів та управління Херсонського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», акцентувала увагу на нормах законодавства, якими органам місцевого самоврядування у 2020 році надано право приймати рішення щодо зменшення ставок єдиного податку.

«На сьогодні в області для підтримки місцевих підприємців Голопристанською міською радою було прийнято рішення про встановлення з 1 квітня 2020 року «нульових» ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців першої та другої групи платників єдиного податку», - зазначила Вікторія.

30 квітня Херсонським регіональним офісом заплановано проведення ще однієї відкритої консультації з актуальних кадрових питань. Не менш значущі для громад питання плануються до обговорення онлайн і в травні, тож, будь ласка, слідкуйте за анонсами майбутніх консультацій!

Підготувала експертка з висвітлення
Програми "U-LEAD з Європою" Анастасія Супрун