Що чекає на органи місцевого самоврядування під час і після карантину?

Карантин вносить свої корективи у взаємодію Херсонського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» та об’єднаних громад області, але точно не зупиняє активну співпрацю та роботу над новими напрацюваннями.

Сьогодні радниці Офісу Вікторія Корецька та Вікторія Копчак провели онлайн-консультацію з найгарячіших для громад питань – особливостей функціонування органів місцевого самоврядування та їх бюджетів в період карантинно-обмежувальних заходів. Торкнулися питань прав та обов’язків органів місцевого самоврядування в період карантину, в тому числі як роботодавців, організації роботи колегіальних органів у форматі дистанційних засідань, впливу карантинних заходів на формування дохідної частини місцевих бюджетів, новацій законодавства про оренду державного та комунального майна.
До спілкування доєдналися представники Музиківської, Шляхівської, Горностаївської та Виноградівської ОТГ Херсонської області.

Було надзвичайно приємно побачитись та обговорити нагальні питання в онлайн-форматі. Тож, слідкуйте за публікаціями та листами офісу, далі буде… 

Підготувала експертка з висвітлення
Програми "U-LEAD з Європою" Анастасія Супрун