В Херсоні з`явиться безпечний інклюзивний простір для дітей


19 листопада 2017 року о 10.00 на проспекті Будівельників, 20  відбудеться благоустрій дитячого ігрового майданчика для дітей, в тому числі і дітей з інвалідністю, в рамках проекту "Пізнавати світ разом", який реалізується за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проекту «Активні громадяни» та за підтримки Фонду «Об’єднання».

    Запрошуємо всіх активних і небайдужих херсонців взяти участь у благоустрої майданчика. 

Місце проведення: ігровий майданчик біля поліклініки ім.А. і О. Тропіних. Адреса: м.Херсон, просп. Будівельників, 20. Час проведення: з 10.00 до 15.00.

    Мета заходу: створення безпечного інклюзивного простору для дітей шляхом благоустрою дитячого ігрового майданчика для дітей, в тому числі і дітей з інвалідністю, інформування дітей та батьків про етикет спілкування з людьми з інвалідністю.

    У Корабельному районі м. Херсона поруч з багатоповерхівками і дитячою поліклінікою знаходиться дитячий  ігровий майданчик, на якому діти проводять багато часу. За даними медичних працівників дитяча поліклініка обслуговує 7700 дітей. Також поруч з майданчиком Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей "Сонячні діти Херсонщини" обладнала приміщення для Центру розвитку для дітей з інвалідністю, який відвідує понад 50 дітей, в тому числі "особливі" діти. Для формування толерантності в суспільстві на цьому майданчику небайдужі херсонці створять інклюзивний простір для всіх дітей, де вони будуть разом гратися і спілкуватися.
    За результатами дослідження виявлено, що майданчик не має власника і знаходиться в поганому та небезпечному стані, гірка погано укріплена, деякі елементи майданчику стирчать з-під землі, через які дитина може отримати травму. Також відсутні лавочки, зелені насадження, пісок у пісочниці, частини конструкцій. Залучивши кошти Британської ради та зусилля місцевих жителів, громадських діячів, волонтерів будуть пофарбовані конструкції, відремонтована пісочниця і заповнена піском, зміцнена гірка, прибрана трава, засипаний відсівом майданчик, встановлені лавочки, посаджені дерева.
    В результаті проведення благоустрою майданчика і інформаційно-розважальної програми щодо етикету спілкування з людьми з інвалідністю буде створений безпечний інклюзивний простір для дітей.

 Організатор: Михайлова Тетяна - менеджер проекту "Пізнавати світ разом", тел.: 0505718519, mihailova10712@gmail.com
Сторінка у ФБ https://www.facebook.com/profile.php?id=100007965337027

Фінансова підтримка -     Британська Рада в Україні

Проект "Активні громадяни"

Херсонський обласний благодійний фонд "Об`єднання" - голова Фонду Юрій Антощук, тел. +380999428115,  office@fundunion.org
   
Партнери: Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» - це громадська організація, що створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року. 
Сторінка у ФБ https://www.facebook.com/SunnyChildrenKherson/
sunnydity@gmail.com   
Голова Правління організації - Ханікова Ірина, тел.: 0997028895