На підтримку блогерки Олени Білозерської виступили народні депутати, правозахисники, журналісти

Олена Білозерська, фото made-in-ukraine.info
Станом на 12.00 13 травня зібрано 546 підписів під петицією на захист перемоги української блогерки у міжнародному конкурсі блогів The Bobs, 602 підписи зібрано за те, щоб відмінити результати конкурсу.
Ініціативна група надіслала до редакції Deutsche Welle петицію, яку опубліковано на сайті www.change.org, на захист перемоги української блогерки Олени Білозерської в міжнародному конкурсі блогів The Bobs.

Як повідомляє "Телекритика", серед підписантів - українські політики, правозахисники, науковці, журналісти, громадські діячі. Зокрема, парламентарі, члени депутатської фракції «Батьківщина» Андрій Павловський, Леся Оробець, Андрій Парубій, представник організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк, правозахисник, координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко, науковець, експерт-дослідник Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Наталя Беліцер, історик і громадський діяч Едуард Андрющенко, журналісти Сергій Горбачов, Артем Скоропадський, Віктор Грабар, Віктор Крук, Руслан Коцаба, правозахисники Дмитро Гройсман, Олег Веремієнко, Володимир Лесик, Олександра Матвійчук, політичні і громадські діячі Еліна Шишкіна, Наталя Зубар, Богдан Тицький, Олексій Кляшторний, Ігор Луценко, представник «Грузія-онлайн» в Україні Роланд Мікіані та багато інших.

Загалом, менше ніж за добу на підтримку Олени Білозерської зібрали підписи більше 500 людей. Про це «Телекритиці» повідомили в інформаційній агенції «Поряд з вами».

У петиції зокрема зазначається, що після перемоги блогу української журналістки Олени Білозерської у конкурсі The Bobs у номінації «Кращий блог українською мовою», упереджені щодо Олени Білозерської люди розгорнули в інтернеті кампанію проти неї, а також надіслали звернення до керівників Deutsche Welle. Підписанти петиції за захист блогерки стверджують, що Олена Білозерська систематично висвітлює різноманітні протестні акції, які проводять партії та організації різного політичного спрямування, а також - акції з виключно соціальними вимогами.

«Часом її блог є єдиним джерелом, з якого можна швидко й оперативно отримати правдиву інформацію про ці події. Власне, через це до неї двічі приходили з обшуками українські правоохоронці, вилучали фото-, відео-, комп'ютерну техніку та носії інформації, порушуючи норми законодавства, яке захищає журналістів від втручання влади в їхню діяльність», - йдеться у петиції.

Автори петиції також зазначають, що Олена Білозерська жорстко протиставляє себе існуючій владі, працює на відродження України як незалежної держави, а інформаційне агентство «Поряд з вами», яке вона очолює як головний редактор, співпрацює з відомими правозахисними організаціями України. «Статті і репортажі з її блогу часто передруковують потужні ЗМІ, і це сильно допомагає поширенню інформації про протестні акції або порушення чиїхось прав», - стверджують захисники пані Білозерської.

У своєму блозі Олена Білозерська висвітлювала, зокрема, масштабну багатоденну акцію протесту підприємців проти нового податкового кодексу (так званий підприємницький Майдан) і перешкоди, які чинила їм влада; протестну акцію автомобілістів «Автомайдан»; акції правозахисників з вимогами припинити катування затриманих і ув'язнених, поширення правознавчої інформації та багато інших.

Як повідомляла «Телекритика», ініціативна група на чолі із головним редактором інтернет-журналу LIVA.com.ua Андрієм Манчуком звернулась до організаторів міжнародного конкурсу блогів і медіа-активістів The Bobs з проханням відмінити його результати, за якими найкращим блогом українською мовою було визнано журнал Олени Білозерської. Про це йдеться у петиції, опубліковану на сайті www.change.org, яку станом на 12.00 13 травня підписали 602 людини.

У петиції вказано, що українська права журналістка і громадська активістка Олена Білозерська у своєму блозі (http://bilozerska.livejournal.com) «пропагує расистські та інші антидемократичні дискримінаційні ідеї», та що її публікації порушують умови конкурсу The Bobs.

 Андрій Манчук на своїй сторінці у Facebook також ставить питання, чому організаторів конкурсу The Bobs не поінформували, що представлений від України блог містить пости під заголовком «Голокосту не було!» або уривки із художнього твору про Адольфа Гітлера, який, за словами Олени Білозерської, пише вона сама.