Творчий центр ТЦК (ТЦК) оголошує конкурс на кращий річний звіт за 2011 році серед організацій громадянського суспільства (ОГС). Конкурс проводиться в межах проекту «Дослідження динаміки розвитку НУО в Україні» за фінансової підтримки програми «Об'єднуємося заради реформ» (UNITER).


Мета конкурсу – сприяти підвищенню рівня прозорості та підзвітності, розвитку організаційної культури ОГС, рівня довіри суспільства до діяльності громадських об'єднань та благодійних організацій.


· стимулювати активність ОГС у підготовці та оприлюдненні річних звітів про свою діяльність;
· виявити і підтримати кращі практики підготовки й оприлюднення річних звітів ОГС;
· покращити професійні навички ОГС у підготовці й оприлюдненні річних звітів.
До участі у конкурсі запрошуються громадські та благодійні організації, які є офіційно зареєстровані відповідно до чинного законодавства України. До оцінювання будуть допущенні лише річні звіти про діяльність ОГС за 2011 рік (або довший часовий період, за умови, що 2011 рік є останнім у цьому періоді).

Оцінка річних звітів буде здійснюватись відповідно до таких критеріїв:

· відповідність структури річного звіту встановленим стандартам;
· змістовність кожного розділу річного звіту;
· творчий підхід у поданні інформації;
· оригінальність візуалізації річного звіту (дизайну).
Для участі  у конкурсі ОГС має подати заявку, що включає:

· анкету учасника;
· річний звіт про діяльність за 2011 рік у форматі MS WORD 1997-2010 або PDF (РОЗМІР  ФАЙЛУ НЕ ПОВИНЕН ПЕРЕВИЩУВАТИ 5 мб);
· письмовий дозвіл розміщувати інформацію про ОГС та її річний звіт на сайті ТЦК та використовувати інформацію про організацію. Такий дозвіл має бути складений на офіційному бланку ОГС та підписаний уповноваженою посадовою особою.
Заявка на участь у конкурсі має бути надіслана електронною поштою на адресу info@ccc.kiev.ua до 24:00 3 вересня 2012 року. В темі листа необхідно зазначити «Конкурс річних звітів».

За результатами оцінювання буде визначено переможця, якому буде вручено призовий сертифікат на суму 1000 доларів США для оплати друку (макетування) річного звіту за 2012 рік. Окрім того, буде визначено дві організації, що отримають заохочувальні призи – призовий сертифікат на суму 750 доларів США для оплати друку (макетування) річного звіту за 2012 рік. Усі переможці будуть визначені до 1 листопада 2012 р.

Більше детально з умовами участі в Конкурсі річних звітів і процедурою визначення переможця конкурсу Ви можете ознайомитися в Положенні конкурсу.

У разі виникнення додаткових запитань, будь ласка, звертайтеся до менеджера проектів ТЦК Голоти Софії за телефоном (044) 574 64 11 або адресою електронної пошти info@ccc.kiev.ua.

На сайті ТЦК http://ccc-tck.org.ua/text/anons/year_report.html Ви можете ознайомитися із довідковою літературою українською та іноземними мовами про підготовку річного звіту.