Театр презентував відеокнигу "Незламна Херсонщина" до роковин війни

 

До річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну херсонський театр презентував відеокнигу "Незламна Херсонщина" з віршами сучасних авторів про війну.

"Ми вирішили залучити всіх охочих авторів. Для цього створили допис на сторінці театру у соцмережах та запропонували авторів поділитися своїми рядками. Три вірші, які наберуть найбільше вподобань будуть читати артисти театру", — розповіла керівниця літературно-драматичної частини  театру Олена Мовчан.

"Основна задача творчих людей – зробити так, щоб українці не забули того, що нам зробила Росія. Саме завдяки творчим роботам, створеним, як реакція на цю війну, можна закарбувати все в нашій та пам’яті нащадків. Проєкт створено для того, аби ще більше привернути увагу до Херсона, до його жителів, які спочатку вимушені були витерпіти майже 9 місяців окупації, тікали з рідного дому, а тепер страждають від постійних обстрілів та натисків з боку РФ", – каже Альона Мовчан.

За її словами до проєкту долучилися заслужені артисти України Тетяна Проворова, Руслан Вишнивецький, Олександра Тарновська, артисти театру Ольга Бойцова, Олена Пасько, Вадим Гнідаш, Андрій Клочко, Наталя Вишневська, Тетяна Мисак, Євгеній Карнаух та Ольга Марфіна.

"Артисти самі обирали вірші, які їм відгукнулись найбільше. Є вірші-переможці, їх автори Валерія Дихтяра та Ірина Гребенюк-Дармостук. Вони отримали найбільше відгуків та вподобайок серед наших прихильників у соцмережах. А також поетичні рядки Юлії Бережко-Камінської, Василя Загороднюка, Надії Теленчук, Тетяни Власової, Галини Бокшань, Ганни Щидловської, Катерини Бабечко, Наталі Тарасюк", — каже Альона Мовчан.

Актриса театру Олена Пасько розповіла, що обрала вірш Ганни Щидловської.
"Мій вибір — біль всієї країни, дуже актуальний на жаль. Він надає сил триматися, фінал гарний, бо стверджує, що українці — незламна нація. Мені подобається стиль написання Ганни Щидловської, вона пише просто і змістовно. Хочу, що б цю авторку знали та читали", — говорить актриса.
Відеокнигу "Незламна Херсонщина" можна переглянути на сторінці  Херсонського театру у Facebook.

 Матеріал взято з сайту Суспільне Новини Хесрон