Процеси об'єднання громад на Херсонщині тривають

Лиманецька сільська рада звернулася до Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування з проханням надання консультацій щодо об'єднання з сусідніми сільрадами і створення об'єднаної територіальної громади. До цього моменту депутати сільської ради вже піднімали питання можливості об'єднання. Згідно з перспективним планом село б мало увійти до складу Козацької ОТГ, разом з іншими восьми сільрадами Бериславського району.
На даному етапі голова с. Лиманець Володимир Дмитрук звернувся з проханням зробити розрахунки радницею з питань місцевих фінансів Херсонського ЦРМС Світлану Тютюнник, які допоможуть оцінити можливості об'єднання з сусідніми населеними пунктами.

Секретар сільради Людмила Чихун наголосила про виклики, які стоять на шляху об'єднання: ми об'єктивно оцінюємо ситуацію і на даний момент вбачаємо труднощі щодо кадрового забезпечення майбутньої громади, також маємо специфіку географічного розташування - Снігурівка Миколаївської області значно ближче до нас, ніж населені пункти Херсонської області, але ми готові робити перші кроки створення ОТГ.

Під час зустрічі Леонід Жовтило, радник з децентралізації, та Олександра Фадєєва, радниця з регіонального розвитку, також розповіли про переваги реформи децентралізації, надання субвенцій та реформування закладів медицини і освіти. Радниця з питань комунікації Анастасія Супрун наголосила, що з 2015 року громада вже багато втратила, не об'єднавшись раніше і зараз має скористатись такою можливістю. 

Херсонський ЦРМС діє за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.