«Інформаційна агресія проти України: як це впливає на херсонську журналістику»


22 травня 2014 р. об 11 годині відбудеться круглий стіл «Інформаційна агресія проти України: як це впливає на херсонську журналістику?»

Останні події в Україні та Херсонській області зокрема остаточно довели слабкість інформаційної безпеки держави. Чи була можливість засобам масової інформації та громадськості працювати на упередження та не допустити ескалації громадянського конфлікту? Що необхідно зробити для об`єднання зусиль громади, щоб запобігти подальшій інформаційній агресії проти України та Херсонської області? Позиція журналіста в умовах політичної кризи: спостерігач та медіатор чи громадянин та активіст? Наскільки для співробітників ЗМІ допустимо та безпечно проявляти власну громадянську позицію? Конфлікт інтересів - політичні вподобання та редакційна політика: як у цьому випадку має поводитись журналіст? - ці та інші питання будуть обговорюватись під час круглого столу у Херсоні.

В рамках круглого столу голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий проведе сесію з теми «Моніторинг та захист прав журналістів», під час якої розповість про права журналістів в день голосування та можливі в цей день фальсифікації.


На круглий стіл запрошені:

 - Світлана Єременко, медіа-експерт, керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ Українського освітнього центру реформ (м.Київ).

- голова ХОО КВУ Дементій Бєлий, який проведе сесію з теми «Моніторинг та захист прав журналістів»

- Редактори обласних, міських та районних газет


Захід відбудеться за адресою: пр-т Ушакова, 25, Будинок профспілок, конференц-зала на 5-му поверсі.

 До обговорення запрошуються представники ЗМІ, органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівців із зв'язків з громадськістю, політологів, соціологів та інших зацікавлених осіб. По результатах заходу організатори підготують рекомендації щодо трансформації інформаційної політики в регіоні.


Захід організований в рамках всеукраїнського проекту з моніторингу професійних стандартів журналістики та «джинси» в регіональних друкованих та Інтернет ЗМІ, що реалізується Українським освітнім центром реформ.