На Херсонщині створено коаліцію благодійних фондів та неурядових організації з розвитку благодійності.

13 грудня 2011 року  у громадському житті Херсонщині відбулася знакова подія – створено коаліцію благодійних фондів та неурядових організації "Підтримка розвитку благодійності на Херсонщині".

Ідея такого об’єднання зусиль із започаткування партнерських стосунків між благодійними фондами та неурядовими організаціями, у проектах яких є благодійний компонент,  через координацію дій, підвищення прозорості у здійсненні благодійної діяльності задля активізації громад та посилення довіри населення належить одному з досвідчених фондів – Херсонському обласному благодійному фонду «Захист».
Коаліційну угоду підписали 10 ІГС у ході круглого столу «Розвиток благодійності на Херсонщині: проблеми та перспективи», учасниками якого стали, крім благодійних фондів на НУО, представники релігійних конфесій, волонтерських груп, місцевого бізнесу та влади. Участь у обговоренні проблем взяв перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації В.С.Білий. Учасники круглого столу не тільки обмінялися досвідом проведення вдали проектів та акцій, але й піднімали проблеми необхідності координації дій, прозорості збору та витрат благодійних коштів, загроз непорядності у цій діяльності, необхідності підтримки влади, налагодження партнерських стосунків з місцевим бізнесом.