"Успішна жінка" налагоджувала мости демократії у Голопристанському районі

Мости демократії у Голопристанському районі

Протягом 19 – 20 квітня 2017 року в рамках проектної діяльності "Зміцнення ролі сільських жінок в розвитку територіальних громад Херсонської області" в Чулаківській та Чорноморських сільських громадах відбулися тренінги для активних жінок на тему ”Стратегічний розвиток громади. Підготовка на написання проектних заявок”. 

Тренінгові навчання мали за мету – надати учасницям нові навички та нові знання з підготовки та написання проектних заявок з урахуванням стратегічного планування розвитку громади.
Мости демократії у Голопристанському районі


Олена Микитась, тренерка ГО ХОЦ ” Успішна жінка ” приділила увагу стратегічному баченню розвитку громади, за допомогою практичних вправ учасниці уявили свою громаду через 5 років та зрозуміли яким чином можна досягнути задуманого бачення. Адже планування власного розвитку громади дозволяє громаді краще усвідомити цілі власного розвитку, краще зрозуміти власні конкурентні переваги, а також небезпеки та загрози, які можуть на неї очікувати. Не менш важливим етапом розвитку громади є стратегічне планування, про що більш детально озвучила тренерка БО Фонд Громади міста Гола Пристань Світлана Михолат.
Мости демократії у Голопристанському районі


Власне, друга частина тренінгового навчання була більш практичною та стосувалася підготовки та написання проектних заявок. В кожній сільській громаді учасниці практикували підготовку проектної заявки за різними проблемами. Так Чулаківська ініціативна група жінок зосередила свою увагу на вирішенні питань організації змістовного дозвілля для людей похилого віку та благоустрою зони організованого змістовного відпочинку дітей на території парку. 
Мости демократії у Голопристанському районі

Чорноморська ініціативна група жінок набували практичного досвіду з підготовки проектних заявок направлених на благоустрій паркової зони в центрі села, а також створення відповідних умов для фізичного розвитку дітей шкільного віку на території стадіону. Тренінгові навчання пройшли з цікавими обговореннями, дискусіями,з використанням результатів проведених опитувань, які жінки провели в громадах та з’ясували актуальність названих заходів а також визначили рівень участі громадськості у вирішенні даних питань. Можна стверджувати, що певні знання учасниці проекту отримали, але необхідні іще додаткові консультації, корегування, інформація та певний досвід для того, щоб ідеї втілити в життя. В процесі тренінгу в Чорноморській сільській громаді були відзняті відеосюжети. Працюємо далі.
Мости демократії у Голопристанському районі
Мости демократії у Голопристанському районі


Захід організований Херсонским областним центром « Успішна жінка » в рамках проекту «Регіональні голоси за демократію - побудова мостів для демократії » DVV International in Ukraine, при фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини.



Президент БО Фонд громади міста Гола Пристань

“Свята Ольга” Світлана Михолат