Ми тепер знаємо який він, смак Херсона


3 грудня в театрі-кафе херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша відбулася презентація відеоролику «Смак Херсона».

Метою мініфільму було показати кулінарний колорит Херсона протягом різних епох. На екрані ожили відомі персонажі, які проживали на території міста – від дати його створення до сучасності. Це і князь Григорій Потьомкін-Таврійський, і козаки, які вечеряли соковитою річною рибою, і бомонд епохи НЕПу, що ласував вишуканими ресторанними стравами, і звичайні робочі радянської доби, які пили пиво з таранькою з херсонського рибколгоспу. Не обійшлося у відеоролику й без незмінного атрибуту нашого міста – херсонського кавуна та інших фруктів, якими багата Херсонщина (виноград, яблука).

Зараз мешканці та гості міста мають можливість спробувати історію на смак за допомогою проекту «Вінтажна кухня», страви якого також «знімалися» в фільмі (курча по-тулузськи, судачок пiд соусом мари шаль, груша в хересi, гусь з бурячками, гуляш по-угорськи). Вінтажні страви для фільму готували  кухарі ресторанів «Мускат», «Miracoli», «Aмпiр», «Kabanos». Ще однією «родзинкою» сучасної кухні міста є фірмовий торт «Херсон», який також можна побачити в стрічці.

Над відеороликом «Смак Херсона» працювала команда молодих херсонських кліпмейкерів «Born Vision Studio». Роман Путієнко та Олена Гудкова займаються написанням сценарію, зйомкою та постпродукцією, а дизайнер Ольга Ковальова шиє унікальні історичні костюми. Саме вона одягнула всіх персонажів фільму «Смак Херсона». Головний консультант проекту почесний працівник туризму України, член Національної спілки журналістів України Марина Тарасова.

Відео знято за підтримки управління культури Херсонської міської ради.