У Присиваській ОТГ обговорили Положення про депутатський прийом та звіти перед виборцями


Наприкінці серпня в Присиваській об'єднаній громаді відбулося обговорення щодо впровадження Положення про ведення депутатами сільської ради регулярного прийому виборців та звітування.

 

Це ключовий документ, необхідний і розроблений для уникнення прогалин у комунікації між депутатами і виборцями для уникнення надалі депутатами самостійних безпідставних оцінок громадської думки, базованих на власних припущеннях, які, як виявилось під час фокус груп, із справжніми вимогами виборців не співпадають.
Документ був розроблений представниками громади за активної участі експертів Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень.
У зв’язку із прийняттям Виборчого кодексу норми представництва для депутатів майбутньої ради збільшаться втричі, і звична для частини з них система неофіційного і нерегулярного спілкування «хто де перехопить» стане втричі недоступнішою. Діючи  депутати, вони ж майбутні кандидати, отримали консультації стосовно нової виборчої системи, зміни повноважень місцевого самоврядування і перспективних законопроєктів.
В обговоренні взяли участь голова громади, депутати, працівники виконкому, виборці.
 

Консультації надавалися в рамках проєкту Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень проєкту «Залучення мешканців об’єднаних громад до реалізації реформ, шлях до розв’язання конфліктів» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».