Жінки йдуть в політику. Громадські організації їм допомагають


2 – 4 лютого у Херсоні відбулося навчання жінок-лідерок із Миколаївської та Херсонської областей, які мають намір балотуватися на наступних місцевих виборах. Це був другий навчальний блок проекту "Жінка в політиці - зміни в країні".


Протягом трьох днів жінки, які планують брати участь у місцевих виборах та хочуть реалізуватися у політиці, розглядали виборче законодавство, вивчали структуру та наповнення виборчої кампанії, визначали її цілі, плани та необхідні ресурси, аналізували округи, знайомилися зі специфікою формування виборчих штабів.

В програмі були рольові ігри, випробуванням себе у ролі кандидаток, а останній день був присвячений діалоговими зустрічами з практиками виборчого процесу. 

На зустріч із учасницями проекту була запрошена депутатка Херсонської обласної ради Тетяна Гасаненко. Ось як вона прокоментувала знайомство з ними:

«Мала велике задоволення – спілкування з жінками, які небайдужі до життя, до змін, що відбуваються у суспільстві. Це була взаємна мотивація!» - сказала пані Тетяна.

Голова Дніпровської районної в Херсоні ради пан Влад Кондратов та членкіня Дніпровського виконкому пані Наталія Драчук відверто розповіли  про стан місцевого самоврядування та відчуття, що ВСЕ залежить від бажання змінювати життя в громаді та головне - від настрою, готовності до змін не у кишені власній, а бюджеті міста та підготовленості до депутатської роботи у міській раді"

В останній день в панельних дискусіях взяли участь та поділилися своїм досвідом адвокат з десятирічним досвідом виборчої роботи пані Виталия Онищенко, досвідчений політичний технолог Олег Кравец та голова Херсонського осередку КВУ Дементій Білий.










Проект «Жінка у політиці – зміни в країні!» реалізує Фонд громади Херсона «Захист», з метою активізації жінок та залучення їх до участі у виборах. Ініціатива підтримується в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
у публікації використані матеріали зі сторінки "Жінка в політиці - зміни в країні" та "Перший український"