"Біла Стріла" пообіцяла проконтролювати, як підприємці допомагають робити місто чистим


"Нова Каховка Онлайн" 14 лютого оприлюднила Звернення членів громадського об’єднання «Біла стріла» до мешканців Нової Каховки із приводу стану міста та пообіцяла організувати громадський контроль. Друкуємо текст звернення.


Шановні новокаховчани! Вимушені звернутися до вас з приводу наведення порядку та благоустрою на вулицях, площах, тротуарах та прибудинкових територіях нашого міста.

Короткотермінова зима зі снігом та ожеледицею змусила комунальні служби висипати на вулиці і тротуари тони піску, який в значній мірі застеріг усіх нас від травматизму та інших зимових неприємностей. Але сьогодні з настанням майже весняної погоди цей же пісок перетворився на бруд і сміття, з яким комунальникам наодинці боротись важко. Ми заносимо його в крамниці, школи, під’їзди, квартири і таке інше замість того, щоб усім загалом згуртовано і одночасно навести порядок в громадських місцях та на територіях нашого проживання. Бентежить і той факт, що найчастіше залишаються забрудненими території, закріплені за приватними підприємцями, особливо у сфері торгівлі та громадського харчування. Не все гаразд й на вулицях, де розташовані приватні будинки.

Хочемо нагадати усім новокаховчанам, що міська рада ще в 2011 році затвердила Правила благоустрою території міста Нова Каховка, якими встановила порядок та утримання територій об’єктів благоустрою, врегулювала права і обов’язки учасників правовідносин у галузі благоустрою, визначила комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у населених пунктах та створенню умов, сприятливих для життєдіяльності людини. Учасниками правовідносин з питань благоустрою, згідно з цими Правилами, є суб’єкти господарювання всіх форм власності, фізичні особи – підприємці та громадяни, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою.

Отже, є заздалегідь прописані обов’язки кожного мешканця міста і відповідальність кожного порушника Правил з благоустрою! Тоді чому ж цей механізм не спрацьовує? Хто мусить запустити його в дію?

Ми, члени громадського об’єднання, не є якоюсь відокремленою частиною жителів Нової Каховки, але, можливо, нам більше болить за добробут і благоустрій в рідному, до того ж дуже гарному, місті. Байдужість не притаманна тим людям, які зі зброєю в руках захищали і, якщо знадобиться, знову захистять рідну землю. Це не гучні слова, ми це довели на ділі. Але в сьогоднішньому мирному житті нам не байдуже, як живемо ми і як будуть жити наші діти. Саме це змусило нас звернутись до вас, шановні новокаховчани, із закликом допомогти міській владі і комунальним підприємствам в наведенні зразкового санітарного стану там, де ми мешкаємо, працюємо, навчаємося та відпочиваємо! Тільки разом з вами ми подолаємо усі негаразди в цьому питані!

В разі, якщо адміністративного впливу з боку влади буде замало для вирішення нагальних проблем з благоустрою міста, залишаємо за собою громадський контроль з боку членів ГО «Біла стріла». Впевнені, що спільні дії принесуть бажаний результат!