Громадські активісти хочуть введення нових акцизів на пиво та віддавати їх на охорону здоров’я




У четвер, 30 травня, о 12.00 відбудеться прес-конференція, присвячена старту антиалкогольної кампанії на підтримку законопроектів №№2875, 2876, 2880 (про підвищення акцизів на пиво).


Прийняття вищезазначених законопроектів допоможе не тільки знизити доступність пива для молоді, але й забезпечити в повній мірі фінансування будівництва та обладнання дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», яка надає медичну допомогу важкохворим дітям з усієї України.

Довідково: Стурбовані відсутністю фінансування для завершення будівництва лікарні, члени Опікунської ради спільно з тридцятьма народними депутатами як з більшості, так і з опозиції, підготували пакет законопроектів (всього три), де передбачили спеціальний механізм використання надходжень до держбюджету від підвищення акцизів на пиво для цільового використання – завершення будівництва лікарні ОХМАТДИТу.

Саме модернізація «Охматдиту» дозволить ефективніше рятувати дитячі життя в Україні, суттєво зменшивши витрати як державного бюджету, так і батьків дітей на їх лікування за кордоном та сприятиме розвитку медичної галузі. Включення вказаних законопроектів до порядку денного найближчого пленарного засідання Верховної Ради України та прийняття їх в першому читанні за основу та в цілому (ч.4 ст.102 Закону України «Про регламент Верховної Ради України) дозволить не лише продовжити будівництво спеціалізованої лікарні і завершити його ще до кінця 2013 року, але і направити решту коштів на ефективні заходи охорони здоров’я в Києві та регіонах.

У вівторок, 28 травня, 36 народних депутатів – членів міжфракційної депутатської групи «За тверезе майбутнє» підписали та направили звернення до В. Януковича та М. Азарова, в якому просять сприяти прийняттю пакету законопроектів № 2875, 2876 та 2880, що передбачають підвищення втричі акцизу на пиво та спрямування коштів на фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема і завершення будівництва дитячої лікарні «Охматдит».

Організатори й учасники кампанії «Акцизи з пива на охорону здоров’я (частина на Охматдит)!», до якої входять Члени опікунської ради НДСЛ «Охматдит», коаліція громадських організацій «За тверезу Україну», Центр протидії корупції, Рух добровольців «Простір Свободи», Громадянська служба «Свідомо», Український інформаційний центр з проблем алкоголю та наркотиків, Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я звертаються із пропозицією й проханням до ЗМІ та широкої громадськості із регіонів – підтримайте ініціативу – підпишіть звернення до Президента, Кабміну та голів усіх фракцій із проханням терміново підтримати цю ініціативу.

Організатор заходу в Херсоні – Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я.