Прем'єра фільму про боротьбу за свободу Криму


У четверг, 25 квітня, о 13:00 у медіа-центрі «ІРС-Херсон» (вул. Пилипа Орлика (9 Січня), 30, оф. 33, перший поверх)  відбудеться презентація циклу документальних фільмів «Крим. 25 років боротьби за Україну».



Ібрагім Сулейманов  - автор та продюсер циклу фільмів, головний редактор  інформаційного ресурсу «Радіо Куреш», програмний директор БО «ККСЦ «Куреш».
Рустам Авдеев - шеф-редактор інформаційного ресурсу «Радіо Куреш», автор та режисер циклу фільмів фільму.
“Радіо Куреш” створює цикл документальних фільмів під загальною назвою: «Крим. 25 років боротьби за Україну», який складається з 25-ти серій про боротьбу Криму, як частини України, в своїй політичній боротьбі за українську приналежність.
Фільм розповідає про початок політичної історії часів незалежності України та боротьбу громадянського суспільства з російською гібридною агресією на півострові, яка фактично розпочалась у 1991 році, після виходу України з СРСР.
Автори фільму намагалися через історичні факти новітньої історії України, показати як будувався Крим з часів незалежності і до перших років окупації Криму, а також зробити  переоцінку подій, які призвели до анексії Криму РФ.
Вже зняті перші дві  серії фільму, які знаходяться у відкритому доступі: 1991 рік. «Фундамент російської агресії» (перша серія)  та 1992 рік. «Боротьба за незалежність триває» (друга серія)
Автори планують розказати про ідею створення фільму, цікаві подробиці, які не увійшли до знятих серій  та плани на майбутнє.
На презентацію фільму запрошуються усі бажаючі. Вхід вільний.