Шляхи взаємодії інститутів громадянського суспільства у подоланні суспільних проблем

Шляхи взаємодії інститутів громадянського суспільства у подоланні суспільних проблем

 
11 квітня в Кризовому медіа-центрі.Херсон (вул. Пилипа Орлика (колишня 9 Січня), 30, перший поверх, офіс 33) з ініціативи Ірини Зорі (ГО "Берегиня") відбувся Круглий стіл на тему:
"Шляхи взаємодії інститутів громадянського суспільства у подоланні суспільних проблем"

У засіданні Круглого столу взяли участь представники одинадцяти громадських організацій різного спрямування.
На початку засідання ініціатор зустрічі Ірина Зоря розповіла про своє бачення необхідності консолідації зусиль громадських організацій у вирішенні місцевих суспільних проблем.
Ірина бачить можливість консолідації через об'єднання спеціалізованих громадських організацій: об'єднання зусиль екологів, молодіжних, жіночих організацій. На її думку саме консолідація зможе породжувати сінергію в подоланні проблем.
Учасники обговорення констатували, що в даний час зменшився рівень співпраці між громадськими організаціями. Кожен з присутніх ознайомив своїх колег із напрямками роботи своєї організації.
Ганна Парфьонова (ГО "Розвиток") розповіла про завершення роботи над створенням великого порталу про громадські організації та ініціативи області. Багато із присутніх добре знають цей сайт, який незабаром отримає новий поштовх у своєму розвитку.
Римма Бараненко, представниця Херсонської патріотичної громади, розповіла про проблеми із обмеженням доступу громадян на сесії обласної ради. Аналогічні проблеми виникли у городян і з доступом на сесії міської ради.
Валерій Гурківський поінформував, що розпочинаються перевибори у Громадській раді при Херсонській облдержадміністрації.
Було вирішено, що подібні зустрічі потрібно проводити й в подальшому.