Як запобігти корупції в громаді? Треба знайти законодавство

12 березня в Кочубеївській об'єднаній громаді відбувся семінар "Основи законодавства про запобігання корупції та конфлікт інтересів", в якому взяли участь керівники ОТГ, працівники виконавчих підрозділів, комунальних закладів та громадські активісти, всього 20 осіб.

Семінар провели представники ГО "Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень" Олександр Мошнягул та Володимир Молчанов, експерти з цієї теми. Метою даного заходу було ознайомити представників громади з засадами антикорупційного законодавства, в першу чергу надати розуміння сутності конфлікту інтересів та алгоритму дій місцевих посадовців в разі його виникнення.

Працівники виконкому об'єднаної громади, голова та депутати з'ясовували ці питання на конкретних прикладах, розбираючи практичні завдання.

Подібне навчання вже відбулося у Великокопанівській, Присиваській громадах, воно є вкрай важливим для представників сільської місцевості, для яких питання дотримання вимог антикорупційного законодавства є доволі актуальними, але не вистачає знань та можливостей для їх отримання.

Додамо, що захід відбувся в межах проекту «Посилення антикорупційної спроможності місцевих громад в Україні», що реалізується ГО «Школа політичної аналітики» спільно з ВГО «Комітет виборців України» у партнерстві з ГО «Асоціація об’єднаних територіальних громад». Проект здійснено за підтримки Програми розвитку ООН.