Як попередити продаж своєї дитини у рабство?


31 січня відбувся круглий стіл з питань торгівлі дітьми
Відбувся круглий стіл з питань ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми. Дякую всім, хто долучився, та вибачте, кого не відзначила, бо фейсбук має свої правила. Тема, що сьогодні обговорювалась, є багатогранною, вона спонукає об`єднувати зусилля всіх, кому не байдуже, особливо в умовах конфлікту і змін. Сьогодні питання протидії торгівлі людьми стосуються безпеки країни, здоров`я, життя і майбутнього наших дітей, нашої країни.


Чи знаєте Ви, що щороку 1,2 млн. дітей продають у рабство? Це стільки ж дітей, скільки в Австралії дітлахів до п'яти років. Й рабство це не тільки десь у Африці. Це ганебне явище розповсюджене по всім континентам, у всіх країнах де є бідність, економічна криза та корупція. Україна - у цьому ганебному списку.

Дітей продають або викрадають для жебрацтва, сексуального насильства, використання у тяжких роботах. Навіть - для використання на органи...

Лише від комерційної сексуальної експлуатації щорічно потерпає 2 млн дітей. Це стільки, скільки усього дітей в Бельгії.

Практика показує, що "обробляти" дитину починають у середньому за чотири місяця до викрадання.

Половина дітей, потерпілих від зовнішньої торгівлі людьми, найчастіше виїжджали до сусідніх країн (Росія, Молдова). Країни, куди пропонували виїжджати дітям, й ті країни, в яких вони невдовзі опинилися, часто виявлялися зовсім іншими. Після прибуття дітям повідомляли, що вони мають відшкодувати та відпрацювати вартість проїзду, харчування, одягу та житла, таким чином втягуючи їх у боргову кабалу. Коли діти опираються, їх закривають у квартирах, примушують побиттям, голодом і наркотиками до роботи, надання сексуальних послуг, жебракування тощо. Спроби втечі закінчуються побиттям, травмами і навіть смертю; були випадки, коли не витримуючи знущань, діти намагалися покінчити життя самогубством.

Основні способи втягнення дітей в торгівлю людьми:
Пропонування привабливих умов
Використаня примусу чи погроз
Доведення до несвідомого стану в результаті вживання спиртних напоїв, наркотиків, токсинів


 Торгівля дітьми карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років (ст. 149, Кримінальний кодекс України).