16 днів проти насильства у Херсоні


31 жовтня у Фонді громади Херсона «Захист» відбулася перша робоча зустріч представників організацій, які входять у громадську коаліцію «Херсон – територія вільна від насильства».
Учасники обговорили організаційні питання щодо проведення комплексу інформаційно-просвітницьких та адвокаційних заходів, які відбудуться у місті з 25 листопада по 10 грудня у рамках всесвітньої кампанії "16 днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства".

У ці дні на херсонців чекатиме багато цікавих та пізнавальних акцій, спрямованих на те, щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми, сформувати у суспільстві категоричне несприйняття будь-яких проявів гендерно обумовленого і домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми. Серед запланованих заходів – телепрограми, флешмоби, тренінги і дебати, арт-маршрут містом, перфоменс «Жіночі голоси», через які червоною ниткою пройде адвокаційна кампанія щодо необхідності створення в Херсоні Кризового центру для потерпілих від насильства.

Довідково: щорічна кампанія "16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства" починається у всьому світі 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок – і триває до Міжнародного дня прав (10 грудня). Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати проблему насильства над жінками та правами людини і наголосити, що насильство є кричущим порушенням Прав Людини.