Прем'єра хорор-жарту у Великій Олександрівці


Наприкінці квітня у великій залі Великоолександрівського районного будинку культури відбулась прем'єра нової вистави хоррор-жарту «Реторта».  Її поставив заслужений майстер народної творчості України А.Богун, а зіграли актори -  «Студії Простір». Автор п’єси - українська письменниця М.Соколян.

Перед початком вистави А.Богун розповів глядачам, що не дивлячись на те, що вистава за жанром є хоррор (жах), але це вона є жартом, адже актори – дівчата - школярки, які гратимуть героїв різного віку - розповідається на сайті райдержадміністрації
Загалом, дійових осіб у виставі – шість: четверо різновікових дівчат, які грали роль чоловіків та дівчину й справжній привід.

Події відбуваються уночі в музеї, присвяченому діяльності алхіміка середньовіччя Бальтазара. Чоловіки, жінка і навіть дитина, на перший погляд, начебто за збігом обставин виявились замкненими в музеї в одній із кімнат, в якій надалі проходитимуть події, там розміщені шафи із різноманітними пробірками, колбами. Та намагаючись звідти вибратись, запроторені з’ясовують, що мають спільний інтерес у стінах цього музею. Кожен з них опинився там не просто так, а з метою роздобути посудину із зіллям безсмертя, яке винайшов алхімік Бальтазар. Блукаючи лабіринтами музею, протягом всієї вистави з’являються тіні привидів, які надають особливої атмосфери виставі, а між дієвими особами відбувається конфлікт щодо безцінної знахідки, але коли вона опиняється в руках дитини, все закінчується тим, що відкоркувавши доленосну посудину -  замкнені особи безслідно зникають, не залишивши нічого по собі на ранок. 

Всю виставу супроводжувало відеооформлення та світлові спецефекти, які вдало підкреслювали гру акторів.