Валерій Гурковський: Підтримайте акцію за збереження лісів!


У зв’язку з тим, що в Державі другий рік поспіль не прийнята програма «Ліси України», фінансування лісомисливських господарств відсутня. 

З першого квітня і до сьогодні всі працівники лісових господарств написали заяви про відпустку за свій рахунок на невизначений термін. Це означає, що у випадку пожеж не буде кому їх гасити, не буде кому охороняти від незаконної вирубки лісів також це означає, що немає кому охороняти те майно, що зарає... є в лісгоспі, а також робота пов’язана із знищенням шкідників і лісорозведення вестись не буде.
Існує така статистика, що кожні 10-12 років трапляються великі пожежі. Остання така пожежа була в 2007 році коли особисто Президент приїзжав гасити пожежу в наших Херсонських лісах. Ми розуміємо, що сьогодні кабінет міністрів може вирішити це питання, саме тим що розроблять програму «Ліси України», згідно якого буде надходити фінансування.

Саме тому громадськість та працівники лісової галузі планують провести акцію в Києві 12 квітня з вимогою негайного розроблення програму «Ліси України» та знайти інші методи фінансування Херсонських лісів, тому що наші ліси несуть екологічну функцію. А за таких умов через 2-3 роки лісів в Херсонщині не буде і це призведе до катастрофічних наслідків.
Державна адміністрація відмовила громадській раді у виділенні транспорту для перевезення людей, які будуть їхати до Києва. Тому активісти «Народного контролю» звертаються до мешканців Херсона та громадських організацій з проханням надати допомогу. Окрім того всіх небайдужих хто хоче долучитись до акції, також запрошуємо з нами до Києва. 
Автор: Валерій Гурківський, голова Громадської ради при ХОДА