В Херсоні створюють Рух розвитку ОСББ

В Херсоне создается движение ОСМД

29 березня відбулась інформаційна зустріч з головами ОСББ Суворівського району міста Херсону. Захід був організований для роз’яснення основної мети створення та майбутньої діяльності ГО «Рух розвитку ОСББ м. Херсона». Учасниками зустрічі також стали юристи та представники громадських організацій. Ініціативні групи та голови правлінь об’єдналися задля пошуків вирішення проблем, що виникають в процесі створення та діяльності ОСББ.


Мова йшла про створення 12 комітетів, які розділили за напрямками:
Соціальний комітет (субсидії та пільги);
Комітет благоустрою та екології (обрізка дерев, ТВП);
Земельний та архітектурний комітет (включає комунальну власність);
Комітет із ЖКГ (тарифи на сміття, ліфти та ін.);
Тарифи та тарифна політика;
Консультаційний комітет (юридичні питання, нормативна база діяльності ОСББ);
Комітет з питань реєстрації та обліку;
Комітет зі створення ОСН;
Інфо-центр (організаційно-інформаційний);
Комітет з енергозбереження;
Комітет інвестицій та розвитку;
Комітет підтримки створення нових ОСББ.
Роботу в межах цих напрямків очолили діючі голови ОСББ.
«Ми ініціювали створення Громадської організації «Рух розвитку ОСББ м. Херсона» для відстоювання інтересів херсонських ОСББ, задля вирішення нагальних проблем в роботі ОСББ, інвестиційного розвитку, благоустрою міста, тарифної реформи та енергоефективності міста Херсону. Всіх бажаючих запрошуємо долучитись до нашої організації, адже разом ми – сила», – зазначила Олена Кучеренко, голова ОСББ «Южанка» та координатор одного з комітету.
«Гадаю, такий рух допоможе вирішити низку гострих питань, пов’язаних зі створенням нових об’єднань. Крім того, всі координатори будуть допомагати абсолютно безкоштовно. ОПОРА також долучиться до Руху та вступить в комітет з енергозбереження. Адже ми завжди раді проконсультувати херсонців щодо впровадження енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках», – додала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.