На Херсонщині готується наймасштабніше прибирання країни

На Херсонщині триває підготовка до наймасштабнішого прибирання країни в рамках соціального проекту Let's do it, Ukraine!  який направлений на позитивні зміни в навколишньому середовищі.
Для цього проекту потрібні волонтери - люди, що готові виходити на прибирання територій, де вони живуть. Про це пише Юлія Тішенко в групі Let's do it, Ukraine!
"Друзі, як ви знаєте, ми - соціальний проект, направлений на позитивні зміни в навколишньому середовищі.
Ми будемо безмежно вдячні, якщо ви запросите до цієї групи своїх друзів.
У нас цікава та корисна інформація. І це запрошення не буде спамом, бо ми не переслідуємо ніяких комерційних цілей!
Дякуємо, що Ви з нами. Разом ми зробимо Україну чистою!
 #letsdoitukraine #LDU #worldcleanupday"
 
 
А поки громадськість готується до Let's do it, Ukraine! керііництво облдержадміністрації з широким розмахом провела 13 квітня «За чисте довкілля».
Завдяки ініцітиві голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва у масовому прибиранні парків, скверів і місць відпочинку в населених пунктах області взяли участь більше 30 тисяч мешканців.
 
 
 З нагоди проведення Чистого четверга, яким традиційно християни відзначають перед святкуванням Світлого Христового Воскресіння, вийшли всі - від структурних підрозділів обласної державної адміністрації, її апарату, територіальних органів міністрерств та інших центральних органів виконавчої влади до звичайних студентівю Всі вони провели прибирання громадських місць в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».
 
 
Якщо у Вас були якісь справи в той день в органах влади, то краще було шукати чиновника в якомусь парку з лопатою в руках й разом з ним прибирати довкілля.

Акція стала настільки популярною, що з її початком стартував і прямий ефір на радіо «Херсон ФМ», в ході якого до студії надходили телефонні дзвінки з усіх районів і учасники акції ділилися власними враженнями під час спільної роботи, а соціальних мережах фото з акції проходили під хештегами  #Гордєєвськатолока #Чистийчетвер #ЯвХерсоні #Херсонщина
 
 
В. о. заступника голови обласної державної адміністрації Олександр Адамчик в ході акції зазначив:
«Чистий четвер не повинен завершуватися лише вітальною фразою, мешканці Херсонщини таким масовим прибиранням показали, що дійсно люблять і цінують навколишнє середовище, в якому живуть. Потрібно проводити такі заходи не тільки у Чистий четвер, а й впродовж усіх пір року для того, щоб постійно підтримувати чистоту і порядок у місцях громадського відпочинку».

Олександр Адамчик підкреслив, що така ініціатива голови облдержадміністрації стала до вподоби мешканцям Херсонщини й усі із задоволенням взялися до роботи.
 
 
Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв з огляду на результати проведеного «чистого четверга» зазначив:
«Важливим є продовження масових заходів із залученням громадськості, підприємств і організацій щодо благоустрою та озеленення кожного населеного пункту області. І не треба забувати прописну істину: чисто не там, де прибирають, а там, - де не смітять!».