Завтра день общественных слушаний в Херсоне


На завтра, 27 апреля, в Херсонском горсовете запланированы общественные слушания по двум вопросам: в 10.00  по проекту решения горсовета «О внесении изменений и дополнений в Правила благоустройства территории, обеспечения чистоты и порядка в г.. Херсоне», в 13.00 - по проекту решения горсовета «Об утверждении Перечня жилищно-коммунальных услуг, право на осуществление которых приобретается на конкурсной основе, и определение услуги по вывозу бытовых отходов как отдельной коммунальной услуги».

Соответствующие распоряжения подписаны городским головой Владимиром Миколаенко.

Общественные слушания пройдут в малом зале горсовета. Приглашаются все небезразличные граждане.

Представники Громадської ради виносять на завтрашні слухання наступні пропозиції.
Друкуємо мовою оригіналу:

"Рішення Херсонської міської ради від 25.02.11 № 123 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на утримання  житлового фонду та прибудинкової території, управління  будинком, спорудою або групою будинків територіальної громади міста»   базувалось на підставі діючої Постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 631 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг», яка з моменту прийняття рішення № 123 зазнала двох змін (перелік послуг доповнено вивезенням твердих побутових відходів, і розширено перелік можливих субєктів формування комітету з конкурсу). Тому незрозуміло, чому замість актуалізації Порядку у відповідності до діючих норм, його відміняють, не приймаючи на заміну аналогічного, тобто припиняючи систему конкурсного відбору взагалі. Це суперечить як діючому законодавству (тій-таки постанові КМУ № 631), так і  преамбулі самого цього рішення «З метою упорядкування відносин, … шляхом впровадження у сферу цієї господарської діяльності конкурентних засад…» 

Виходячи з вищевикладеного, Громадська рада при Херсонському міському голові рішуче заперечує проти прийняття рішення в поданій редакції, та пропонує відкорегувати п. 3 проекту рішення, таким чином, щоб не відміняти його, а привести у відповідність діючій редакції Постанови № 631 (Наприклад, додати до п.1.1. Порядку після слів «з надання житлово-комунальних послуг,» фразу «послуг з вивезення побутових відходів (твердих, великогабаритних, ремонтних),  послуг з  вивезення рідких побутових відходів,» (далі за текстом), а до п.2.2. (склад конкурсної комісії) додати фразу «а також (за їх згодою) представники об'єднань організацій роботодавців у сфері житлово-комунальних послуг, що приєдналися до Галузевої угоди у сфері житлово-комунального господарства» 
Це є мінімально достатній перелік змін до Порядку, після яких він відповідатиме діючому законодавству

З іншого боку, Громадська рада не заперечує проти інших можливих змін та доповнень до Порядку проведення конкурсу на утримання  житлового фонду та прибудинкової території, управління  будинком, спорудою або групою будинків територіальної громади міста, якими буде підвищена прозорість та конкурентність конкурсів без порушення діючого законодавства".