Про мистецький проект Чорнянка Futurum

11-12 квітня у Києві відбулася зустріч партнерських організацій за програмою Active Citizens – British Council.
 
11-12 квітня у Києві відбулася зустріч партнерських організацій за програмою Active Citizens – British Council. Павел Ярмий - керівник АРР Таврійського об'єднання територіальних громад - презентував трансрегіональний мистецький проект Чорнянка Futurum, який втілюватиметься спільно з партнерами з ГО "Молодіжна платформа" (м. Луцьк Захар Ткачук) і "Переміщені університети Донбасу" (Олексадр Кульга). Проект стартує 14 травня і буде проходити у вигляді мистецької резиденції на берегах р.Козак на Каховщині.

Павел Ярмий
 
Мистецький проект Чорнянка Futurum
Для участі у першій мистецькій резиденції, яка відбудеться у історичних місцях Каховського краю 14-19 травня 2017 року, запрошуються молоді митці у віці від 20 років з базовою художньою освітою, з базовими професійними навичками з живопису та малюнку, які володіють різними техніками живопису (акварель , олія тощо) та малюнку (графічний олівець, м’які матеріали тощо). Бажано досвід роботи в умовах пленеру, творча активність, високі комунікативні навички, соціальна активність та обізнаність у стилях та напрямках сьогоднішнього розвитку живопису.
 
 
МЕТА МИСТЕЦЬКОЇ РЕЗИДЕНЦІЇ: в рамках творчих батлів між представниками різних творчих шкіл та різних світоглядів на території славнозвісної «ГІЛЕЇ» Давида Бурлюка (с.Чорнянка) створити конструктивне бачення нового майбутнього нашої країни, написання свого маніфесту - як звернення до сьогоднішньої політичної та економічної еліти України, творче саморозкриття молоді, обмін досвідом та вдосконалення навичок з живопису і малюнку в умовах пленеру на території древньої Тавриди, де зародилась творча ідея українського та російського футуризму, де творили видатні митці початку ХХ сторіччя. І тут як ніколи актуально звучать слова Маніфесту, які облетіли світ в буремному 1912: «Тільки ми – обличчя нашого часу, …… Минуле для нас тісне».
 
За 10 молодих творчих представника зі Східної, Північної, Західної України і з Півдня створять:
- Маніфест сучасної творчої молоді - бачення розвитку України в найближчі десятиліття.
- Мінімум 60 написаних картин - формуємо пересувну виставку молодих творців.
- Виставка картин в усіх містах-партнерах і не тільки.
Чорнянка-Futurum є трансрегіональним соціальним проектом, який організують ГО "Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад" (м. Нова Каховка), Херсонський державний університет, ГО "Молодіжна платформа" (м. Луцьк) та "Переміщені університети Донбасу" (м. Київ). Проект проходить за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми "Активні громадяни" (http://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens), Управління культури Херсонської ОДА, Каховської районної ради, сільради с. Чорнянка.

Зареєструватися можна тут