Нариси з незвичного семінару

© Олександр Андрющенко
© Олександр Андрющенко
2 березня, в Херсонському державному університеті були цікаві гості зі Львова - дві Надії і один Роман. Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами “Емаус” делегував волонтерів Надію Надільну, Надію Калачову та Романа Максимовича для проведення у Херсоні просвітницької презентації "Особливості спілкування з людьми з особливими потребами". 

Слухачами були студенти факультету природознавства, здоров'я людини та туризму і студенти факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ. Дівчата поділилися досвідом відносин з неповносправними, але яскравими та щирими людьми з великим чистим серцем. Роман Максимович - яскравий приклад такої людини - прочитав студентам вірші “Ти знаєш, що ти — людина?” Василя Симоненка та “Крила” Ліни Костенко, ще раз довівши, що людей з синдромом Дауна недарма називають “сонячними”.
© Олександр Андрющенко


Було цікаво спостерігати не тільки за емоційними, сповненими добротою виступами гостей, а й за реакцією слухачів - майбутніх педагогів, які отримали новий досвід. Звичайно ж, робив я це, як завжди, через видошукач фотокамери. Цього разу - багато світлин. "В рамках проекту «Інформаційно-просвітницький тур «Кожна дитина особистість», що реалізується ГО «Сонячні діти Херсонщини» в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструється БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» і ГО «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу " стартувала друга серія мого авторського соціального фотопроекту “Сонячні діти. Перший дотик”.
© Олександр Андрющенко

© Олександр Андрющенко

© Олександр Андрющенко

 
Автор тексту та фото Олександр Андрющенко. 3 березня 2017 року