Конкурс на участь у семінарі з розвитку програм зменшення шкоди та паліативної допомоги

Програмна ініціатива “Громадське здоров’я” Міжнародного фонду “Відродження” оголошує конкурс на участь у семінарі “Забезпечення стійкого розвитку програм зменшення шкоди та паліативної допомоги через прозоре та раціональне планування й використання бюджетних коштів”.
До участі запрошують представників громадських організацій з усіх областей України, що реалізують програми зменшення шкоди та програми паліативної допомоги, а також представників аналітичних центрів і наукових інститутів, що домагаються підзвітності та прозорості влади шляхом моніторингу бюджетів або реалізують антикорупційні ініціативи.

Дати проведення семінару: 11-13 червня 2014 року.

Місце проведення семінару: “Пуща лісова” або “Конгрес пуща”.

Мета семінару
Семінар дасть учасникам змогу отримати інформацію про те, як прозоре та раціональне планування й використання бюджетних коштів у системі охорони здоров’я може сприяти сталому розвитку програм зменшення шкоди та програм паліативної допомоги в Україні.

Завдання семінару:
• актуалізувати необхідність участі представників громадянського суспільства у прозорому та раціональному плануванні й використанні бюджетних коштів у системі охорони здоров’я на місцевому рівні;
• визначити досвід учасників у формуванні місцевої соціальної політики, її плануванні, бюджетуванні та розподілі ресурсів;
• надати учасникам інформацію про методи бюджетного моніторингу;
• надати учасникам інформацію про можливі шляхи посилення ролі громадянського суспільства у процесі планування й використання бюджетних коштів на місцевому рівні;
• визначити пріоритети подальшої роботи в напрямі забезпечення сталого розвитку програм зменшення шкоди та програми паліативної допомоги;
• налагодити співпрацю й мережування між партнерами як на міжобласному, так і на національному рівнях;
• надати учасникам інформацію про роль ЗМІ у висвітленні тем паліативної допомоги та зменшення шкоди та про їхній вплив на формування місцевої соціальної політики.

Після проведення семінару Міжнародний фонд “Відродження” оголосить конкурс проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку програм зменшення шкоди та програм паліативної допомоги через участь НУО в моніторингу бюджетів, плануванні й використанні бюджетних коштів у системі охорони здоров’я на місцевому рівні.

Для участі в семінарі слід до 17:00 29 травня 2014 року надіслати заповнену анкету учасника на електронні адреси gordonna@irf.ua, копія на kucheruk@irf.ua.

Організатори забезпечують проживання й харчування учасників, оплачують проїзд. Кошти, витрачені на проїзд, буде повернено лише за наявності проїзних квитків в обидва боки: поїзд (купе, плацкарт) чи автобус.

Контакти:
Програмна ініціатива “Громадське здоров’я”
Олена Кучерук
(044) 461 97 09
kucheruk@irf.ua