У Херсоні пройшла виставка, присвячена історії та сучасності національних громад України

2 грудня було завершено експозицію молодіжної виставки «Разом», яка розповідає про сучасність і історію національних громад України. 

Молоді люди різних національностей розповідають про своє сприйняття сучасної України. Експозиція складається з 28 стендів. Кожен з них присвячений окремій людині та історії її національності. Так, про своє бачення сучасної України на стендах висловилися вірмени, греки, українці, кримські татари, євреї, роми, росіяни тощо. Експонати доповнені історичною інформацією про життя конкретного народу на українській землі. Персональна й історична панелі створюють символічно одне «дерево».
Інформація, зібрана на стендах, з одного боку легка для розуміння, а з іншого провокує величезну кількість запитань щодо ідентичності сучасного молодого українця. Бо кожен стенд презентував матеріали про різні національні групи України, їх минуле та сьогодення через персональні історії конкретних осіб - представників молодого покоління. У текстах, які супроводжували фото на стендах, містилися розповіді юнаків та дівчат про власне бачення історії рідних народів, стереотипи та упередження, з якими їм доводилося стикатися у житті.
Виставку змогли відвідати учні 18 міських шкіл, 2 коледжів, студенти та вчителі. Загалом виставку переглянули близько 1400 відвідувачів. Гідами, які знайомили гостей з історіями народів та персональним поглядом героїв виставки, були учні херсонських шкіл №16, 51, 55 та Академічного ліцею ім. О.В.Мішукова.
Експозиція виставки постійно оновлюється новими стендами та історіями. На відкритті виставки представник грузинської общини та депутатка міської ради Еліко Маркелія висловила сподівання, що у експозиції з’явиться стенд присвячений грузинам.