Як зробити громадянську журналістику більш якісною - тренінг



Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки проекту «У-Медіа» запрошує молодих журналістів, блогерів та авторів власних контентних онлайн-проектів до участі в чотириденному тренінгу «Як зробити громадянську журналістику більш якісною», перший з двох модулів якого відбудеться у Києві 21-24 вересня 2013 року.


Ціль тренінгу:
підвищити якість контенту блогерів, ефективність їх роботи в мережі через засвоєння знань та навичок з пошуку тем, опрацювання матеріалів (стилістика), роботи з відео/фото. Також завданням тренінгу є передати учасникам навички монетизації блогів/власних сайтів.

Під час 4-денного навчання учасники отримають бачення, як розвивати власні онлайн-проекти та за допомогою яких засобів вдосконалювати їх. Отримають навички ефективного редагування, майстерності роботи з текстом, вміння потрапляти в інформаційне поле, технічні вміння, щоб отримувати дохід з інформаційних ресурсів, навички роботи з відео та його просування.

Тренери: Інна Гадзинська (медіа-тренер, редактор), Роман Кульчинський (головний редактор Texty.org.ua), Ленур Юнусов (радник з питань медіа в АР Крим програми «У-Медіа» МГО «Інтерньюз»), Юрій Панін (старший викладач Могилянської Школи Журналістики) та інші гостьові лектори.

Хто може взяти участь?

Заявки на участь у тренінгу можуть подавати активні блогери, громадянські журналісти, яким бракує спеціалізованих знань, але у яких достатньо енергії розвиватися. Наявність власного ресурсу є обов’язковою. Учасники відбиратимуться на конкурсній основі. До участі у тренінгу буде запрошено 15 осіб. Апліканти, яких не буде запрошено до участі у першому, вересневому, тренінгу, мають можливість взяти участь в наступному, який відбудуться в другій половині жовтня.

Умови участі

Для участі в конкурсі необхідно до 14 вересня 18.00 заповнити ОНЛАЙН-АНКЕТУ. Участь у тренінгу передбачає реєстраційний внесок в сумі 100 грн.

Організатори забезпечують учасників навчальними матеріалами та харчуванням (кава-паузи та обіди), відшкодовують учасникам з-поза меж Києва вартість проїзду та забезпечують проживання на період навчання.

Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна», jbabko(at)internews.ua, (063) 710 13 96.

Тренінг проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз за фінансової підтримки АМР США.